14 juli 2009
Honda CR-Z

Honda CR-Z

Honda CR-Z in 2010 op de markt

Autozine
14 juli 2009 | Honda brengt in februari 2010 zijn hybride sportcoupé CR-Z op de Japanse markt. Dat heeft Honda's nieuwe topman Takanobu Ito aangekondigd. Wanneer de Honda CR-Z in Europa te koop is, wordt aan het eind van dit jaar bekendgemaakt. Samen met de Insight en de Civic Hybrid vormt de CR-Z Honda's brede gamma van compacte hybrides. Alle zijn ze voorzien van Honda's Integrated Motor Assist (IMA), het systeem dat compacte maten, een laag gewicht en een gunstig verbruik combineert. Het IMA-systeem wordt binnen enkele jaren ook leverbaar in de Honda Jazz. Honda ontwikkelt ook een nieuw hybridesysteem voor middelgrote en grote modellen.

Honda heeft in zijn fabriek in Suzuka nog een productielijn ingezet voor de Insight. De extra productiecapaciteit is sinds medio juni beschikbaar om te kunnen voldoen aan de grote vraag naar de Insight in Japan, waar deze hybrideauto extreem populair is.

Honda CR-Z

Takanobu Ito – tot voor kort hoofd van Honda's ontwikkelingsafdeling – heeft inmiddels Takeo Fukui opgevolgd als topman van Honda. Net als de heer Fukui heeft Ito een technische achtergrond. De heer Ito was eind jaren tachtig betrokken bij de ontwikkeling van de revolutionaire Honda NSX, als projectleider van de innovatieve aluminium koetswerkconstructie van Honda's sportauto.

In het kader van de wereldwijde inspanning voor het terugdringen van de CO2-uitstoot blijft Honda zich focussen op de ontwikkeling van technologieën die het brandstofverbruik beperken. Ook blijft Honda ernaar streven milieusparende producten aan te bieden die bereikbaar zijn voor zoveel mogelijk mensen.

De conceptauto CR-Z maakte zijn werelddebuut op de veertigste Tokyo Motor Show in 2007. De sportieve hybrideauto is voorzien van geavanceerde techniek die voor een plezierig rijgedrag zou zorgen, maar tegelijkertijd de impact op het milieu beperkt.

Wittebrug
Vernieuwde Honda CR-Z nu bij de dealerVernieuwde Honda CR-Z nu bij de dealer
25 maart 2013
Honda CR-Z is Auto van het Jaar in JapanHonda CR-Z is Auto van het Jaar in Japan
10 november 2010
Vijf EuroNCAP sterren voor Honda CR-ZVijf EuroNCAP sterren voor Honda CR-Z
25 augustus 2010
Honda CR-Z vanaf 29 mei bij de dealerHonda CR-Z vanaf 29 mei bij de dealer
5 mei 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum