11 januari 2010
Honda CR-Z

Honda CR-Z

Debuut voor Honda CR-Z op Detroit Motor Show

Autozine
11 januari 2010 | De Honda CR-Z heeft zijn werelddebuut gemaakt op de Detroit Motor Show in de Verenigde Staten. Deze uitzonderlijke auto combineert de voordelen van een schone, efficiƫnte hybrideaandrijflijn met een handgeschakelde zesversnellingsbak en stijlvolle coupƩlijnen.

Voor de aandrijving zorgt een 1,5-liter viercilinder benzinemotor die assistentie krijgt van een 14 pk/78 Nm sterke elektromotor. Gekoppeld aan Honda's hybridetechnologie IMA (Integrated Motor Assist) kan de CR-Z in totaal 124 pk en 174 Nm koppel leveren. Opvallend is de lage CO2-uitstoot van de hybridesportcoupé; deze bedraagt slechts 117 gram per kilometer. Het brandstofverbruik blijft beperkt tot 5,0 l/100 km.

Honda CR-Z

Omdat elke berijder zijn eigen specifieke wensen en behoeften heeft ten aanzien van het rijgedrag van een auto, heeft Honda een nieuwe dimensie toegevoegd aan de CR-Z. Er is keus uit drie verschillende rijmodi met elk hun eigen motorkarakteristiek. Naar gelang voorkeur en rijomstandigheden wijzigt de bestuurder met een druk op de knop niet alleen de respons van onder meer het stuur en het gaspedaal, maar ook de dynamische prestaties van het hybridesysteem.

Honda CR-Z

De Insight en de Civic Hybrid vormen samen met de CR-Z Honda's brede gamma van betaalbare compacte hybrideauto's. Honda's hybridetechnologie IMA, het systeem dat compacte maten, een laag gewicht en een gunstig verbruik combineert, zorgt niet alleen voor sterk verbeterde cijfers voor wat betreft het brandstofverbruik en de CO2-uitstoot, maar resulteert ook in een forse kostenbesparing.

Honda CR-Z

De Europese versie van de Honda CR-Z debuteert in maart op de Autosalon van Genève.

XLLease
Vernieuwde Honda CR-Z nu bij de dealerVernieuwde Honda CR-Z nu bij de dealer
25 maart 2013
Honda CR-Z is Auto van het Jaar in JapanHonda CR-Z is Auto van het Jaar in Japan
10 november 2010
Vijf EuroNCAP sterren voor Honda CR-ZVijf EuroNCAP sterren voor Honda CR-Z
25 augustus 2010
Honda CR-Z vanaf 29 mei bij de dealerHonda CR-Z vanaf 29 mei bij de dealer
5 mei 2010
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum