9 oktober 2019
 

Ford Puma

Ford start productie van crossover Puma

Autozine
9 oktober 2019 | De volumeproductie van de elektrische nieuwe Ford Puma is van start gegaan in Fords ultramoderne fabriek in het Roemeense Craiova. Fords nieuwe op de SUV ge├»nspireerde compacte crossover wordt aangeboden met 48-volt Ford EcoBoost Hybrid-aandrijving en is de eerste hybride auto die wordt geproduceerd in Roemeni├ź.
Nieuwe vloermatten voor de Ford Puma?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

 

Ford heeft 1.700 extra werknemers aangenomen en ongeveer € 200 miljoen geïnvesteerd in de fabriek in Craiova ter ondersteuning van de productie van het model. Het totaal aan investeringen van Ford in Craiova komt op bijna € 1,5 miljard sinds 2008.

Ford Puma

De nieuwe Ford Puma is een van de acht geëlektrificeerde auto's die Ford dit jaar op de Europese markt brengt. Eerder dit jaar kondigde Ford aan dat er van elk nieuw model personenauto ook een geëlektrificeerde uitvoering wordt uitgebracht - deels hybride, volledig hybride, plug-in hybride of volledig elektrisch. Ford verwacht dat elektrisch aangedreven auto's meer dan de helft van de verkoop van Ford-personenauto's zullen innemen tegen het einde van 2022.

Naast de deels hybride aandrijving biedt de nieuwe Ford Puma SUV-proporties, een laadruimte van maximaal 456 liter (inclusief de Ford MegaBox), technologie zoals Adaptive Cruise Control met Stop & Go, Speed Sign Recognition en Lane Centring en luxe comfortvoorzieningen zoals massagestoelen met lendensteun.

Met de start van de productie van de nieuwe Puma worden in Craiova nu voor het eerst twee modellijnen geproduceerd, waarmee de fabriek compacte SUV- en crossovermodellen levert voor Europa's snelst groeiende segment, volgens JATO Dynamics.