8 december 2016
Ford Kuga (2013 - 2019)

Ford Kuga (2013 - 2019)

Vernieuwde Ford Kuga vanaf nu bij de dealer

Autozine
8 december 2016 | De vernieuwde Ford Kuga staat vanaf nu bij de dealer. De gefacelifte Kuga beschikt onder andere over het nieuwe SYNC 3 communicatie- en entertainmentsysteem van Ford, innovatieve bestuurdersassistentietechnologieƫn, een aangepast interieur en een nieuwe 1.5-liter TDCi-dieselmotor van 120 pk, met een brandstofverbruik van 4,4 l/100 km en een CO2-uitstoot van 115 g/km.
 

De nieuwe Kuga beschikt tevens over de Ford-technologie voor haaks inparkeren waarmee bestuurders handsfree kunnen parkeren in parkeerplaatsen naast andere auto's. een verbeterde versie van Active City Stop, dat helpt om ongelukken te voorkomen en het Adaptive Front Lighting-systeem, voor optimaal zicht bij weinig licht, zijn tevens aanwezig. Andere geavanceerde technologieën zijn onder andere de handsfree bedienbare achterklep en intelligente AWD (All Wheel Drive) van Ford.

Ford Kuga (2013 - 2019)

Kuga-bestuurders kunnen het 8" touchscreen van SYNC 3 op dezelfde manier bedienen als een smartphone. De nieuwe interface beschikt nu over grotere, eenvoudiger bedienbare knoppen en biedt ondersteuning van knijp- en veegbewegingen.

iPhone-gebruikers kunnen Apple CarPlay activeren, de slimmere en veiligere manier om iPhones in de auto te gebruiken.Op deze manier kunnen bestuurders terwijl ze hun ogen op de weg houden onder andere telefoongesprekken voeren, muziek luisteren, berichten verzenden en ontvangen en geoptimaliseerde routebeschrijvingen opvragen voor bepaalde verkeersomstandigheden.. Android-gebruikers kunnen Android Auto activeren. Met Android Auto worden apps en services die bestuurders al kennen en vaak gebruiken, waaronder Google Zoeken, Google Maps en Google Play toegankelijk op veiligere en meer aaneengesloten manieren,. Software kan draadloos worden bijgewerkt via Wi-Fi.

Ford Kuga (2013 - 2019)

De Kuga beschikt over een verbeterde versie van Active City Stop dat helpt om botsingen te voorkomen of de impact te verminderen. Active City Stop werkt nu bij snelheden tot 50 km/u, in plaats van tot 30 km/u. Active City Stop maakt gebruik van sensoren aan de voorzijde van de auto om stilstaande objecten op de voorliggende weg te detecteren en bereidt de remmen voor als de auto een object te snel nadert. Als de bestuurder dan nog niet reageert, verlaagt het systeem het motorkoppel en worden de remmen automatisch geactiveerd om zo de gevolgen van botsingen te beperken, of botsingen helemaal te voorkomen.

Met de MyKey-technologie van Ford kunnen nieuwe Kuga-eigenaren een sleutel programmeren voor jonge bestuurders. Op deze manier kunneninkomende telefoongesprekken worden geblokkeerd, kan de topsnelheid worden beperkt, kan worden voorkomen dat de bestuurdersassistentie en veiligheidsvoorzieningen worden uitgeschakeld, kan het maximumvolume van het audiosysteem worden beperkt en kan het systeem geheel worden uitgeschakeld als inzittenden geen veiligheidsgordels dragen. Het verbeterde MyKey-systeem biedt meer keuzes wat betreft de instellingen voor snelheidsbeperking en snelheidswaarschuwing.

Ford Kuga (2013 - 2019)

Op de vernieuwde Kuga is de nieuwste designtaal van Ford toegepast om de SUV, in lijn met de compacte EcoSport en de nieuwe grote Edge, een stoere, sportieve uitstraling te geven. De grote trapezevormige bovengrille en een kleinere benedengrille worden geflankeerd door gestroomlijnde nieuwe koplampen met LED-dagverlichting, aangevuld door stijlvolle mistlampen.

De opnieuw gestylede achterlampen maken de sportieve aanblik af, en er is tevens een nieuwe serie 17", 18" en 19" lichtmetalen velgdesigns met verschillende afwerkingen verkrijgbaar, waaronder Luster Nickel. De gehele serie is verkrijgbaar in twee nieuwe kleuren: Guard Grey en de levendige kleur Copper Pulse. De elektrisch intrekbare trekhaak kan automatisch worden opgeborgen onder de achterbumper. Zo behoudt de Kuga zijn sportieve uiterlijk.

Ford Kuga (2013 - 2019)

De Kuga beschikt over een handsfree bedienbare achterklep, die kan worden geopend of gesloten met een trapbeweging onder de achterbumper. Dankzij de technologie kunnen ouders de kofferbak eenvoudig openen wanneer ze naar de auto teruglopen met hun handen vol tassen, buggy's of kleuters.

Het nieuwe op Ford Performance geïnspireerde Kuga ST-assortiment en de luxe nieuwe Kuga Vignale zijn ook voor het eerst verkrijgbaar. De Kuga ST-line beschikt over een stoere carrosserie- en interieurstyling met unieke ontwerpen voor lichtmetalen velgen en sportstoelen, en sluit zich net als de Fiesta ST-Line, de Focus ST-Line en de Mondeo ST-Line aan bij het nieuwe assortiment ST-Line-modellen van Ford. De nieuwe Kuga ST-Line biedt ook de sportiefste Kuga-rijdynamiek tot nu toe. Dit is te danken aan verbeteringen in het chassis, waaronder een geoptimaliseerde wielophanging en stuurinrichting voor een verminderde rolneiging en een snellere respons.

Ford Kuga (2013 - 2019)

De luxe Kuga Vignale is verkrijgbaar met exclusieve specificaties, waaronder de unieke parelglans Milano Grigio-carrosseriekleur. Deze luxe uitstraling wordt nog eens extra versterkt door gewatteerd zeshoekig Windsor-leer met opvallende stiksels in tuxedostijl op de stoelen en aan de binnenkant van de portieren.

Het Adaptive Front Lighting-systeem van Ford is voor het eerst aanwezig op de Kuga. Dit systeem bewaakt het omgevingslicht en optimaliseert het zicht automatisch door de stralingshoek van de koplampen in te stellen op een van zeven beschikbare instellingen, afhankelijk van de snelheid, stuurhoek en afstand tot een voorliggend object. Het Adaptive Front Lighting-systeem beschikt over een Weather-Dependent Lighting-modus die de koplampen automatisch aanpast zodat bestuurders risico's langs de weg zien bij extreem zware regenval. Nadat een stortregen wordt gedetecteerd, maakt het systeem de bundel van koplampen korter en breder om de berm beter te verlichten en de schittering voor andere bestuurders te verminderen bij een nat wegdek.

Ford Kuga (2013 - 2019)
Profile

De vernieuwde Kuga staat vanaf per december bij de Nederlandse Ford dealers en is te bestellen vanaf € 26.705,-.