22 juni 2016
Ford Kuga (2013 - 2019)

Ford Kuga (2013 - 2019)

Ford onthult Kuga Vignale

Autozine
22 juni 2016 | Ford heeft de productieversie van de nieuwe luxueuze Ford Kuga Vignale onthuld. Met dit model, dat later dit jaar in Europa op de markt komt, wil het bedrijf de product- en klantervaring van Ford Vignale uitbreiden. De Ford Kuga Vignale wordt gepresenteerd in de parelmoer metaallak Vignale Milano Grigio met Cashmere lederen interieurafwerking als onderdeel van het exclusieve uitrustingsniveau. De Kuga Vignale heeft een hoogwaardige afwerking en is leverbaar met twee verschillende Ford EcoBoost-benzinemotoren en met All Wheel Drive.
 

De Ford Kuga Vignale behoort samen met de S-MAX Vignale en de Edge Vignale tot de drie nieuwe Vignale-modellen die dit jaar worden geïntroduceerd, na de Mondeo Vignale in 2015. De Mondeo en S-MAX Vignale zijn al bestelbaar, de Edge Vignale is dat tegen het einde van 2016.

Ford Kuga (2013 - 2019)

De Vignale-modelreeks kan worden besteld in FordStores in heel Europa. In FordStores zijn speciale Vignale Lounges ingericht waar de klant een persoonlijke aankoopervaring kan beleven, ondersteund door een Vignale-relatiemanager. Op dit moment heeft Ford 300 FordStores waarvan er tien in Nederland zijn gevestigd. Het bedrijf verwacht begin volgend jaar de vijfhonderdste vestiging te openen.

Klanten kunnen nu via de nieuwe speciale Vignale-website en de online configurator prijzen en opties bekijken, waaronder nieuwe, eerder dit jaar geïntroduceerde designopties waarmee de exterieurstyling van Vignale-modellen verder kan worden gepersonaliseerd.

Eerder dit jaar kondigde Ford ook een nieuwe service aan die Vignale-klanten van Ford toegang biedt tot aanbiedingen en activiteiten op het gebied van reizen, evenementen en lifestyle, zoals exclusieve arrangementen voor de Chelsea Flower Show in Londen en toegang tot VIP-premières, zoals bij het filmfestival van Cannes.

De nieuwe Ford Kuga Vignale is gebaseerd op de Ford Kuga SUV die voor het eerst is gepresenteerd op het Mobile World Congress 2016 in Barcelona. De unieke Vignale parelmoer Milano Grigio exterieurkleur wordt gecomplementeerd door een donkerglanzende afwerking voor de beschermingsplaten voor en achter en op de afwerking van de portieren en de kofferbak. Aan de voorkant van de auto bevindt zich de kenmerkende zeshoekige Vignale-grille.

Ford Kuga (2013 - 2019)

De exclusieve uitstraling van het Ford Kuga Vignale-interieur wordt verder versterkt door gewatteerd zeshoekig Windsor-leer met opvallende stiksels in tuxedostijl op de stoelen en aan de binnenkant van de portieren, uitgevoerd in de kenmerkende kleur Cashmere. Ook het dashboard is met dit luxe leer uitgevoerd.

Elke Kuga Vignale wordt door ambachtslieden met de hand afgewerkt in het speciale Vignale Centre van de Ford-fabriek in Valencia. Gekwalificeerde professionals gebruiken de nieuwste laser- en cameratechnologie om elk aspect van een Vignale, van de carrosserie en de uitlijning van het plaatwerk tot de lakafwerking, tot in detail te controleren.

Experts besteden meer dan twee uur aan het zorgvuldig met de hand polijsten van het lakwerk om de perfecte hoogglans afwerking te creëren. Tevens controleren ze elk minuscuul detail en het stiksel van de lasergesneden stukken leer die in het interieur zijn verwerkt.

De Ford Kuga Vignale is leverbaar met de volgende aandrijvingen:

Ford Kuga (2013 - 2019)
  • 150 pk 1.5-liter EcoBoost-benzinemotor met handgeschakelde zesversnellingsbak
  • 182 pk 1.5-liter EcoBoost-benzinemotor met zestraps automatische transmissie en All Wheel Drive

Met het All Wheel Drive-systeem van Ford wordt naadloos koppel op alle vier de wielen overgebracht voor een optimale grip op de weg, in het bijzonder bij gladheid. De koppelafgifte kan tot 50/50 worden verdeeld over de voor- en achterwielen in nog geen 20 milliseconden, twintig keer sneller dan een oogwenk.

Alle Ford Vignale-modellen zijn standaard uitgerust met het communicatie- en entertainmentsysteem SYNC 3 dat hogere prestaties biedt. Nieuw aan dit systeem is een 8 inch touchscreen waarop knijpen en swipen mogelijk is. Ook zijn de Ford Vignale-modellen uitgerust met een aantal technologieën voor bestuurdersassistentie, zoals Blind Spot Information System, Traffic Sign Recognition, Lane Keeping Alert, Lane Keeping Aid en Driver Alert.

Alfredo Vignale was één van de eerste carrozzeria (carrosseriebouwers), die een auto zag als iets dat kon worden gepersonaliseerd met unieke, op maat gemaakte ontwerpen. Vignale leerde het vak van meestercarrosseriebouwer Pininfarina, voordat hij onder eigen naam zijn iconische ontwerpen zou creëren. Hij profiteerde hierbij van nieuwe fabricagetechnieken die afkomstig waren uit de luchtvaartindustrie. In de periode tussen 1948 tot 1969 wisten klanten uit de hele wereld de Vignale Carrozzeria in de buurt van Turijn te vinden.