5 maart 2012
Ford Kuga (2013 - 2019)

Ford Kuga

Nieuwe Ford Kuga op Autosalon van Geneve

Autozine
5 maart 2012 | De nieuwe Ford Kuga maakt zijn debuut op de Autosalon Genève 2012. De Kuga is verkrijgbaar met een 140 of 163 pk sterke versie van Fords 2.0 liter TDCi-dieselmotor met optioneel een automatische Powershift-transmissie. Daarnaast wordt de Kuga aangeboden met de 1.6 liter EcoBoost-benzinemotor.
Ford Kuga (2013 - 2019) leasen?
Dat kan! Vanaf € 242,-
Lease.auto

 

Een van de technologische vernieuwingen is de nieuwe achterklep, die automatisch kan worden geopend of gesloten door een voet onder de achterbumper te bewegen, 'handsfree'. De nieuwe Kuga beschikt over 82 liter meer bagageruimte dan het huidige model, en de achterstoelen laten zich met een druk op een knop inklappen.

Ford Kuga (2013 - 2019)

Ook Ford SYNC, een systeem voor spraaksturing, apparaat integratie en connectiviteit, zal meteen bij de introductie van het nieuwe model beschikbaar zijn. Een onderdeel hiervan is Emergency Assistance, het systeem dat bij activering van een airbag of uitschakeling van de brandstofpomp een noodoproep met GPS-coördinaten (gepeild door het GPS-systeem in de auto) in de lokale taal verzendt, zodat hulpdiensten sneller kunnen reageren.

Daarnaast zullen ook diverse vormen van bestuurdersassistentie beschikbaar zijn, zoals het fileparkeersysteem Active Park Assist en het Blind Spot Information System, dat de bestuurder met een lampje in de buitenspiegel waarschuwt als de sensoren in de blinde hoek gevaar detecteren.

Ford Kuga (2013 - 2019)

Het intelligente AWD-systeem van de Kuga analyseert de rijomstandigheden 20 keer in de tijd dat ogen één keer knipperen en past de AWD-vermogensverdeling continu aan om de tractie en het rijgedrag te optimaliseren. Ook de dynamiek en het rijgedrag in bochten zijn verbeterd dankzij de introductie van het Torque Vectoring Control (TVC)-systeem van de nieuwe Focus.