10 januari 2011
Ford Kuga (2013 - 2019)

Ford Vertrek

Ford toont Vertrek Concept

Autozine
10 januari 2011 | Ford heeft vandaag op de 2011 North American International Auto Show met de compacte "Vertrek" conceptauto laten zien. De Ford Vertrek is een conceptauto die is gebaseerd op het nieuwe C-platform van Ford. Dit segment omvat de gloednieuwe Ford Focus die in 2011 in Europa en Noord-Amerika op de markt komt, plus de nieuwste uitvoeringen van de C-MAX en Grand C-MAX.
Ford Kuga (2013 - 2019) leasen?
Dat kan! Vanaf € 242,-
Lease.auto

 

Er worden tenminste 10 nieuwe modellen gebouwd op basis van het nieuwe wereldwijde C-platform, dat in de plaats komt van de drie huidige regionale productieplatforms. In 2012 zullen op basis van dit nieuwe platform meer dan 2 miljoen auto's per jaar worden gebouwd, waardoor Ford profiteert van schaalvoordelen.

Ford Kuga (2013 - 2019)

De gestroomlijnde Ford Vertrek is gebaseerd op het kinetic Design, de internationale designfilosofie van Ford.

De Ford Vertrek Concept SUV laat zien hoe de visie van een nieuwe generatie zuinige compact SUV's kan worden verwezenlijkt door twee groeiende productfamilies, de EcoBoost-benzinemotoren en de TDCi dieselmotoren, breder toe te passen in combinatie met de nieuwe start/stop-technologie.

EcoBoost-motoren zijn essentiële factoren in de strategie van Ford om compacte, technisch geavanceerde motoren te leveren die veel vermogen en een laag brandstofverbruik bieden. Vergeleken met grotere, minder efficiënte motoren, verbruiken Ford EcoBoost-motoren tot wel 20 procent minder brandstof en stoten zij zo'n 15 procent minder CO2 uit.

Ford Kuga (2013 - 2019)

De Ford Vertrek is uitgerust met de ultra-efficiënte 1.6-liter viercilinder EcoBoost-motor. Het vermogen van deze motor is vergelijkbaar met dat van een grote motor, maar de EcoBoost is een stuk zuiniger en stoot beduidend minder CO2 uit.