3 december 2012
Ford Kuga (2013 - 2019)

Ford Kuga

Ford start productie nieuwe Kuga

Autozine
3 december 2012 | Ford start vandaag in de assemblagefabriek in Valencia in Spanje met de volumeproductie van de geheel nieuwe Kuga die binnenkort aan dealerbedrijven in heel Europa wordt geleverd. De nieuwe Kuga biedt technologie zoals een "handsfree" achterklep, een intelligent vierwielaandrijfsysteem en TVC-systeem (Torque Vectoring Control). Daarnaast wordt de Ford EcoBoost-benzinemotortechnologie op de Europese SUV-markt geïntroduceerd.
Ford Kuga (2013 - 2019) leasen?
Dat kan! Vanaf € 242,-
Lease.auto

 

Ford heeft sinds de introductie van het eerste generatiemodel in Europa in 2008 meer dan 300.000 Kuga's verkocht. De nieuwe Kuga kondigt het begin van een uitgebreid assortiment SUV's van Ford in Europa aan. Daarop volgt de komst van de EcoSport, de eerste stap van Ford op de markt voor kleine SUV's, en de Edge, een grotere, luxere crossover die het in Noord-Amerika en andere werelddelen goed doet.

Ford Kuga (2013 - 2019)

Ford wil het historische leiderschap op het gebied van SUV's in Noord-Amerika en andere landen van over de hele wereld inzetten om het assortiment in Europa snel uit te breiden. Ford verwacht in de komende zes jaar meer dan een miljoen SUV's te kunnen verkopen; dat is tien procent van alle Fords die tegen 2016 in dit werelddeel zijn verkocht.

De nieuwe Kuga biedt keuze uit 1,6-liter EcoBoost-benzinemotoren van 150 en 180 pk en 2,0-liter TDCi Duratorq-dieselmotoren van 140 en 163 pk. AWD-modellen worden geleverd met de PowerShift-transmissie van Ford en alle motorvarianten hebben een CO2-uitstoot van minder dan 180 g/km.

Ford Kuga (2013 - 2019)

Daarnaast zijn ook diverse vormen van bestuurdersassistentie beschikbaar, zoals het fileparkeersysteem Active Park Assist en het Blind Spot Information System dat de bestuurder met een lampje in de buitenspiegel waarschuwt als de sensoren in de blinde hoek gevaar detecteren. De nieuwe Kuga beschikt over 82 liter meer bagageruimte dan het huidige model en de achterstoelen laten zich met een druk op een knop inklappen.

Het intelligente AWD-systeem van de Kuga analyseert de rijomstandigheden 20 keer in de tijd dat ogen één keer knipperen en past de AWD-vermogensverdeling continu aan om de tractie en het rijgedrag te optimaliseren. De dynamiek en het rijgedrag in bochten zijn verbeterd dankzij de introductie van het TVC-systeem (Torque Vectoring Control), dat bekend is van de nieuwe Focus.

Ford Kuga (2013 - 2019)

Ook Ford SYNC, het systeem voor spraaksturing, apparaatintegratie en connectiviteit, is meteen bij de introductie van het nieuwe model beschikbaar. Een onderdeel hiervan is Emergency Assistance, het systeem dat bij activering van een airbag of uitschakeling van de brandstofpomp een noodoproep met GPS-coördinaten (gepeild door het GPS-systeem in de auto) in de lokale taal verzendt, zodat hulpdiensten sneller kunnen reageren.

De Europese prijzen voor de nieuwe Kuga worden binnenkort bekend gemaakt en klanten kunnen nog voor het eind van het jaar een bestelling plaatsen.