22 januari 2022

Forum Ford Ka (2008 - 2016)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 12 augustus 2012

Ervaring met Ka : Ik rijd hoofdzakelijk stadskilometers en qua rij eigenschappen voldoet de auto prima. De auto ziet er nog altijd leuk uit qua design. Ik heb een set lichtmetalen Ford velgen aangeschaft met winterbanden. In de winter is het namelijk een rijdende doodskist en t.o.v. andere auto's levensgevaarlijk indien je rijd op zomerbanden.
Verder heb ik er een nieuwe Remus sportdemper op geplaatst en een K&N sportluchtfilter. Het geluid en de uitstraling als geheel is nu stukken beter dan af-fabriek. Geluid is overigens niet overdreven veel.
Ik heb nu wat last van piepende remmen. Bekende minpunten is de afwatering en sommige toetsen van de radio zijn gesleten. Staat wel wat armoedig vind ik.

UitvoeringTitanium
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit3 jaar
KM-stand18.000 km
DealerArdea

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor7
  
 
Reactie van: Gjh. Wesseling, datum: 31 augustus 2012

Antwoord: Om nu te zeggen dat de Ford Ka in de winter een rijdende doodskist is op zomerbanden is lulkoek, de auto voldoet aan de strenge Europese veiligheidsnormen en behaalt 4 sterren met alle airbags zelfs 5.
De Ford Ka heeft zelfs de degelijkste deuren in zijn klasse zelfs in de B Klasse kan men jaloers zijn op zulke kluisdeuren, maar het is inderdaad beter om in de strenge winter met veel sneeuw en ijs winterbanden aan te schaffen voor veel meer veiligheid.

  

, datum: 18 april 2012

Ervaring met Ka : Ik heb de auto nu twee jaar en ben er erg tevreden over. Heb in de twee jaar wel een aantal keren gebruik moeten maken van de garantie. De volgende gebreken heb ik gehad:
- de auto moest meteen al worden uitgelijnd
- remlicht bleef hangen, nieuwe schakelaar aangebracht
- scheurtje op naad van de achterbank, nieuwe achterbank geplaatst
- als je de radio zachter zet, verandert de frequentie van de radio. Nieuwe radio geplaatst
- verf springt van de wieldoppen af, 4 nieuwe wieldoppen geplaatst
Ik hoop dat er nu geen gebreken meer aankomen. Maar als je er een wil aanschaffen zeker doen. Het is een erg fijne en luxe auto met een goede geluidsinstallatie.

Uitvoering1.2 Coul En Sound
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit2 jaar
KM-stand16.000 km
DealerArdea

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 10 april 2012

Ervaring met Ka : Leuke auto, zeker als je de auto enigzins personaliseert.

UitvoeringCool & Sound
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand22.000 km
Dealer Tigchelaar

Betrouwbaarheid9
Comfort10
Motor10
  
  

, datum: 30 maart 2012

Ervaring met Ka : Leuke en mooie auto, echter het verbruik is hoog voor zo'n auto. We rijden 1 op 14 en rijdt dan absoluut niet hard of onzuinig.
Na een half uur zitten hebben zowel mijn vrouw als ik rugklachten! Nooit last gehad bij andere auto's en ook niet bij de andere auto die wij hebben... meer mensen met dit probleem? Vind het namelijk erg vervelend, je kunt niet eens meer fatsoenlijk rijden!
We hebben een paar kleine storingen gehad, zoals electrische raam die het niet meer deed verder niet hele grote problemen nog na een jaar.
De auto ziet er leuk uit, maar zou niet weer voor deze auto gaan!


Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
DealerAuto Martens

Betrouwbaarheid8
Comfort2
Motor5
  
 
Reactie van: Joramoudenaarde, datum: 3 april 2012

Antwoord: Mijn vriendin heeft ook een Ford Ka (Cool / Sound) met nu zo'n 34.000 km op de teller, maar we kunnen ons allebij niet vinden in het verbruik wat een hoop mensen hebben. Zij rijdt de wagen elke dag van Delft naar Amsterdam (+/- 135km per dag), en de teller staat nu op 5.4/100km: behoorlijk zuinig dus! Zelf heb ik er ook een poosje in gereden en haalde met een beetje rijden volgens "het nieuwe rijden" al snel 5.2/100km zelfs. De stoelen hebben goede steun, vergelijkbaar met mijn Ford Fiesta (2010 model).

Omdat de wagen wat lichter is en het koppel al op wat lagere toeren goed beschikbaar is, trekt hij ook bijna net zo snel op als mijn Fiesta (die een 1.4/96pk motor heeft). Voor zo'n klein wagentje is dat helemaal niet verkeerd zelfs. Hij is niet zo zuinig als de C1/107/Aygo deze wagens rijden zo'n 4.5/100km, maar zeker een stuk zuiniger dan menig ander aangeeft :)

 
Reactie van: Renaldo. Online, datum: 4 januari 2013

Antwoord: Ik heb ook een Ford Ka en die rijdt 1 op 14 als ik geluk heb. Oke, hij heeft pas 4300 km gelopen maar dat vind ik echt niet zuinig. Mijn oude auto, een Suzuki Swift, reed ik 1 op 18 mee en die was dan al 15 jaar oud.

Daarom wil ik u vragen op welk toerental schakelt u dan?

 
Reactie van: Voetken, datum: 12 juni 2013

Antwoord: Jonges toch: ik ben zelf Belg, maar als ik altijd de reacties lees van de Nederlanders die altijd z**ken over het verbruik. Autorijden kost nu eenmaal geld, dat weet iedereen. Ik rijd zelf een Mazda MX5 2.0i 160 pk, en die verbruikt ook een slordige 9l/100 km, maar ik zeur er niet over.

Op zoek naar een Ford Ka?
bynco heeft er 1 vanaf € 10.745,-

Ford Ka (2008 - 2016)

  

, datum: 29 februari 2012

Ervaring met Ka : Richtingaanwijzer springt op rotonde/bochten niet automatisch terug; levensgevaarlijk krijg je bijna ongelukken door!
Hoog verbruik: 1 op 13, terwijl 1 op 22 mogelijk is zegt de verkoper.
Vocht in auto en niet zo'n beetje ook.
Kortom: geen aanrader. Neem voor het zelfde geld een Toyota!

Uitvoering1.2 Titanium
Brandstofbenzine
Bouwjaar2012
In bezit1 jaar
KM-stand5.680 km
DealerVan de Ree

Betrouwbaarheid5
Comfort5
Motor6
  
 
Reactie van: Jansenf, datum: 19 maart 2012

Antwoord: Toch vreemd dat je zo ontevreden bent. Ik heb de Ka nu 2 jaar in mijn bezit, en ben er uitermate over te spreken. Natuurlijk gaat de richtingaanwijzer niet uit zichzelf terug als de bocht te flauw is. Dit is bij elke auto het geval. Maar om nu te spreken over levensgevaarlijk lijkt me wat overtrokken.
En wat verbruik betreft: ik haal zonder enige moeite 1:16, terwijl ik zelfs veel stadskilometers maak.
En wat betreft die auto waar je over schrijft voor het zelfde geld: die heeft ongeveer de helft aan kofferbak inhoud, een drie cilindertje, half beklede, en goedkoop afgewerkte deuren aan de binnenkant, schanieren van de achterklep zichtbaar aan de buitenkant, en over de kwaliteit van de stoelen zullen we helemaal maar zwijgen. Misschien eens bij een andere dealer langs gaan om te laten kijken of je richtingaanwijzer soms een defect heeft?

 
Reactie van: Benwvanriel, datum: 29 maart 2012

Antwoord: Vocht probleem is bekend bij de dealer. Bij onze KA na iets meer dan 2 jaar onder garantie gerepareerd.
Richtingaanwijzer 1x lichtjes aantikken en hij geeft (als ik het goed heb) 3 keer richting aan en stopt dan automatisch.
Verder prima wagen en dito wegligging.

 
Reactie van: M. Wolff7, datum: 15 januari 2013

Antwoord: Hallo, heb hetzelfde probleem met vocht. De Ford Ka is het nieuwe model. Mag ik u vragen hoe het probleem is verholpen? Groet, Fam. Wolff Spijkenisse.

  

, datum: 26 december 2011

Ervaring met Ka : Nu 2 maanden in het bezit van de Ford Ka. Staat nu op 3000 km en rijdt probleemloos, met een perfekte wegligging.
Minpunt is de kleine knopjes van de radio.

Ervaring met verkoop: Ik heb de auto gekocht bij auto.nl
ik kan je het aanraden om daar te kopen deze ford ka was in de aanbieding bijna 1000euro goedkoper dan de aanbiedingen van ford dealers

UitvoeringCool Ensound
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand3.000 km
DealerRoeleveld

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 16 december 2011

Ervaring met Ka : Gekozen voor de uitgebreidere versie: net even meer autoplezier. Probleemloze wagen met in stadsverkeer voldoende pit en laat zich uitstekend manouvreren.
Nadeel zijn in begin zijn releatief hoge verbruik, deze is inmiddels na 10.000 km beter geworden. Maar echt zuinig is die niet 6,7 liter per 100 km.
De lichtmetalen en brede sloffen vervangen door stalen velgen, hierdoor is rijcomfort sterk verbeterd en bandenslijtage aanzienlijk verminderd.
Heb voor een oranje zwarte bekleding gekozen dit maakt de auto compleet echter vooral het oranje deel blijkt erg besmettelijk. Gewoon er niet op letten en vlak voor de inruil in zijn geheel schoonmaken.

UitvoeringTitanium 1.2
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit1 jaar
KM-stand36.000 km
DealerAuto Bolhuis

Betrouwbaarheid7
Comfort7
Motor6
  
 
 4 
...

AutoCoach
Peugeot 107Peugeot 107
★★★☆☆
Toyota Aygo Toyota Aygo
★★★☆☆
Citroën C1 Citroën C1
★★★☆☆
Renault Twingo Renault Twingo
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions