29 januari 2022

Forum Ford Ka (2008 - 2016)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 28 mei 2013

Ervaring met Ka : Hebben deze auto nieuw gekocht. Afgelopen januari bleven de ruitenwissers vastzitten. Helaas scheurde niet de bladen, maar brak de aandrijfstang van de wissers. Alles moeten vervangen 200 euro, geen coulance regeling van dealer. Nu storing op de achterklep blijft volgens lampje op dashboard openstaan. Bij nakijken dealer blijkt dat de kabels half zijn doorgesneden. Dus ik zou de achterklep maar niet te vaak openen en sluiten. Schijnbaar gaan dan na 3 jaar al de kabels stuk! Wachten nu op commentaar van de dealer.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Door vreemde mankementen niet echt meer tevreden over het onderhoud. Hoe kunnen bijvoorbeeld kabels in de achterklep half doorgesneden zijn? Ben benieuwd of ze nu wel met coulance komen.

UitvoeringTitanium
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit3 jaar
KM-stand15.000 km

Betrouwbaarheid5
Comfort6
Motor5
  
 
Reactie van: Gjh. Wesseling, datum: 19 juli 2013

Antwoord: Heb vorige maand mijn Ford Ka laten chiptunen bij Datatechnic chiptunning in Goor. Het betreft een programmeerbare chipmodule zonder tuninglock. De intelli-chip. Een 100% veilige chiptuning welke de nieuwste generatie motoren geheel risicoloos van meer vermogen voorziet, plus een brandstofbesparing die kan oplopen tot 15%.
Het vermogen gaat van standaard 69 pk na tuning 82 pk. Koppel standaard 102 Nm na tuning 120 Nm. En dit is te merken! De auto heeft meer vermogen, loopt veel soepeler en pakt veel directer op en is een. Stuk zuiniger dit kan ik iedereen aanraden die nog meer plezier van zijn Ka wil hebben.
Het is een snelle montage door Plug & Play stekkerverbindingen, inbouw in ongeveer 10 minuten mogelijk,ook kan het weer snel gedemonteerd worden. Prijs: 499 euro. Plus twee jaar garantie.

 
Reactie van: Miekevos1193, datum: 31 juli 2013

Antwoord: Dit lijkt verdacht veel op een verkapt verkoop verhaal

 
Reactie van: Gjh. Wesseling, datum: 17 augustus 2013

Antwoord: Dit is geen verkapt verkoopverhaal! Ik zou zeggen: ga informeren of ga het uitproberen. Bij mijn volgende auto, van welk merk dan ook, ga ik het indien mogelijk weer doen. Lees ook eens de reviews van andere mensen.
Het is niet echt, goedkoop maar wel de moeite waard en als je veel kilometers rijdt verdien je dit weer terug omdat de auto een stuk zuiniger gaat worden. Je moest eens weten hoeveel VW Polo's BlueMotion daar getuned worden omdat ze zo traag zijn.

gegroet, GJH. Wesseling

  

, datum: 22 mei 2013

Ervaring met Ka : Ik heb een nieuwe Ford Ka TitaniumX; de duurste uitvoering. Wat ik ook probeer, ik kan niet zuineger rijden dan 1 op 11.53 ltr. Tank inhoud is totaal 35 ltr.Waarvan 5 ltr reserve. Ik rijd 346 km. Reken uit.
346 km gedeeld door 30 ltr = 11.53 de ltr. Nu zullen jullie wel zeggen; het zal wel aan je rijstijl liggen? Ik kan jullie vertellen dat ik een zeer rustiger rijder ben. De Ka deelt veel techniek met de Fiat Panda en 500. Ik zou het knap vinden als er iemand was die de aantal km's ging halen die de fabriek opgeeft. Niemand zal dat lukken.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Hmdata80, datum: 4 juni 2013

Antwoord: Probeer de banden spanning eens op 2,2/2,3 bar. Schakel sneller door, dus onder de 2.500 toeren, 50 in vier kan prima 60 in vijf. Als je het echt zuinig aan wil doen, max honderd ben je er iets later maar je zal zeker besparen. Ik haal makkelijk 1 op 17. En heel belangrijk: rijd constant, moet je vaak kleine hoeveelheden gas bijgeven om de snelheid te behouden, kost dat meer dan dat je je rechter voet redelijk stil houdt als hij op snelheid is, en dat laatste is een kunst. Mijn vriendin rijdt altijd netjes en rustig maar behaald niet het zelfde resultaat, schakeld net wat luier en geeft iets minder constant gas. Daarom jammer dat de Ka geen cruise-controle heeft. Op zijn minst het proberen waard toch?

 
Reactie van: Jan. Smit10, datum: 11 juni 2013

Antwoord: Onze Ford Ka TitaniumX: de banden zijn voorzien van groene ventieldopjes. Dat staat ervoor dat we rijden met stikstof vulling en we aangewezen zijn op de garage. Die dan de bandenspanning controleert en eventueel op de voorgeschreven spanning gaat brengen.
En zeker, het is jammer dat hij geen cruise-controle heeft. Maar daar heb je het start/stop systeem voor. Dat is een reden om die Ford naar een lagere verbruik te brengen. Wat niet lukt daar de startmotor en de startekrans en accu na langere tijd flink op hun donder krijgen. Reden: daar de auto vele malen moet starten dan een normale auto. De tijd zal het leren. Daar ik nu al problemen heb met het start/stop systeem en de garage niet weet wat het is. Hij zegt in het display het volgende: start/stop systeem niet beschikbaar.
Nu precies 10.000 km op de teller.
Mvgr:Smit

 
Reactie van: Erik. Verbeek, datum: 3 juni 2014

Antwoord: Wie weet de kleurcode van de afgwbeelde Ford Ka op de foto? Bij de Ford-dealer in Enschede weten ze het niet. Ik kreeg de lakstift voor dive blue en dat is de donkere kleur blauw.

 
Reactie van: Erik. Verbeek, datum: 3 juni 2014

Antwoord: Ik rijd ook in een Ford Ka 2011, en ben een pittige rijder. Ik rijd zowel op de autobaan als in de stad. En ik haal gemiddeld 1 op 18. Auto start/stop gebruik ik zelden, deze functie is niet beschikbaar als jij de Airco aan hebt. Gebruik de functie huidig gebruik om te zien wanneer jij zuinig rijdt, zo kun jij je verbruik prima monitoren.

mvg Erik V

 
Reactie van: Info, datum: 10 juni 2014

Antwoord: De kleur-omschrijving is Scuba, en de code is 8CLCWWA.

  

, datum: 28 maart 2013

Ervaring met Ka : Ik heb de auto nieuw gekocht in 2010. In vergelijking met de andere kleinere auto's heb je in de Ka het idee in een ruime auto te zitten. Wanneer er collega's/vrienden in de auto meerijden valt het hen op hoe ruim de Ka van binnen is.
In 3 jaar tijd geen problemen gehad. Het is een heerlijke auto voor op de snelweg vanwege de stabiele wegligging, en perfect voor in drukke steden om te parkeren.

Nadeel: Wanneer je wat krachtiger moet remmen dan begint de auto te haperen waardoor je juist een langere remweg hebt.
De gordels zijn niet verstelbaar.

UitvoeringTitanium X
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit3 jaar
KM-stand27.500 km
DealerEuropa

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor8
  
  

, datum: 23 januari 2013

Ervaring met Ka : Hierbij wil ik even vermelden dat de Ford Ka door de ADAC (de Duitse ANWB) is uitgeroepen tot de auto met de minste pechgevallen, klachten en technische storingen weredwijd 2012.
Tevens heeft de Ford Ka de eerste plaats behaald in het jongste J.D. Power rapport, wat betreft de klantentevredenheids studie. Aan de orde kwamen uitstraling, motor en aandrijving, rijeigenschappen, ruimte en natuurlijk de veiligheid.
Hiermee bewijst de Ford Ka maar weer dat het over bijzondere kwaliteiten en rijeigenschappen beschikt. Jammer genoeg heeft het bekenste Nederlandse autoblad hier geen aandacht aan geschonken. Waarschijnlijk omdat er geen VW embleem opzit. U, kunt dit artikel lezen op de Duitse Ford site. Ga naar PKW-modelle, Ford Ka, so urteilt die Presse.

UitvoeringTitanium X Summer Ed
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand9.000 km

Betrouwbaarheid10
Comfort10
Motor10
  

Op zoek naar een Ford Ka?
bynco heeft er 1 vanaf € 10.745,-

Ford Ka (2008 - 2016)

  

, datum: 8 september 2012

Ervaring met Ka : Ford Ka nu 10m aanden in bezit. Auto rijdt prima. Wij hebben een rondreis gedaan via Duitsland naar Spanje en totaal geen rugklachten gehad. Na 1.500km LPG in laten bouwen. Ik lach iedereen uit met deze auto op LPG, want ik rijd gewoon goedkoop.

UitvoeringCool En Sound
Brandstoflpg
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand19.000 km
DealerRoeleveld

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 26 augustus 2012

Ervaring met Ka : Op zich een fijne wagen. Echter ben ik al 8 keer bij de dealer terug geweest vanwege het waarschuwingslampje dat constant brandt, waarbij de eerste keer het pollenfilter vestopt zat (na 2 maanden). Een week later brandde het lampje alweer. Volgens de dealer kon ik rustig met het brandende lampje doorrijden, en is de Ka inmiddels al 7x gereset. Geeft steeds een foutmeldingscode die men niet herkent bij de dealer (ook bij Ford zelf onbekend). Zijn er meer mensen met dit probleem?

UitvoeringTitanium
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand21.000 km
DealerArdea

Betrouwbaarheid3
Comfort8
Motor8
  
  

, datum: 24 augustus 2012

Ervaring met Ka : Ik heb de Ka inmiddels ruim 2 jaar in bezit, en de auto bevalt nog steeds uitstekend. Uitstekende wegligging. Schakelen gaat licht en precies, en ook de koppeling grijpt mooi geleidelijk aan en gaat lekker licht. Nog geen rammeltje te horen. De motor is ook behoorlijk stil, ook bij 130 km/h. En het verbruik is op en neer naar Spanje met 120 en 130 km/h 6.2 liter op de 100 km. (octaan 98)
Ik heb nu ook John Gold cruise control in laten bouwen door de dealer. Dit had ik jaren eerder moeten doen. Het werkt perfect, en wat rijdt dat relaxed. Nooit meer steeds opletten of je niet te snel rijdt, waardoor je je aandacht meer op de weg Kan houden i.p.v. bij je snelheidsmeter. En geen stijf been meer op lange ritten.
Heeft de Ka ook nadelen? Ja het ontbreken van hoogteverstelling van de gordels en het ontbreken van een 5 deurs versie, waardoor hij minder praktisch is. Maar dat is het enige wat ik Kan bedenken.

UitvoeringCool & Sound
Brandstofbenzine
Bouwjaar2010
In bezit2 jaar
KM-stand20.000 km
DealerBroekhuis

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Gjh. Wesseling, datum: 31 augustus 2012

Antwoord: Ik ben het helemaal eens met meneer Petertrouke. Ik rijd nu in december een jaar in mijn nieuwe Ford Ka Titanium X Summer Pack kleur Piste, parelmoer lak; mijn derde Ford Ka II. De auto bevalt nog steeds uitstekend totaal geen klachten je stapt er iedere keer weer met plezier in. Een heerlijke auto met een perfect rijgedrag en wegligging.

Ik heb een dikke 500 km gereden met 27 Liter benzine, maar dan wel BP Ultimate 98 ron. De auto rijdt er werkelijk beter en zuiniger op 1:18,5 op de lange weg. Dus echt wel zuinig. De auto trekt beter, is feller en is directer op het gas. Ik kan dan ook iedereen aanbevelen om deze brandstof te gaan tanken; ook Ford adviseert deze brandstof. Overigens is Ultimate verbeterd en getest en goedgekeurd door de Duitse TuV.

Verder wens ik iedereen veel plezier met de Ford Ka.

 
Reactie van: G. P. Swiers, datum: 17 september 2013

Antwoord: Fantastisch mooi gebruik. Ik heb zelf een Ka uit 1997 en pas het nieuwe rijden toe en het gebruik is 1:17.69 met euro 95. De eerst volgende keer tank ik ook Ron 98, ik ben benieuwd!

 
 3 
...

AutoCoach
Peugeot 107Peugeot 107
★★★☆☆
Toyota Aygo Toyota Aygo
★★★☆☆
Citroën C1 Citroën C1
★★★☆☆
Renault Twingo Renault Twingo
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions