25 januari 2022

Forum Ford Ka (2008 - 2016)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 15 december 2011

Ervaring met Ka : Een echt minpunt heb ik nog niet kunnen ontdekken. Misschien is de ruimte achterin voor sommige mensen aan de krappe kant maar, dat weet je vooruit als je deze auto koopt. Maar voor twee personen plus twee kinderen is dit een een zeer degelijke en ruime auto die prachtig is afgewerkt. Tevens rijdt 'ie erg lekker en heeft een geweldige wegligging waar menig ander merk zelfs in de B en C klasse jaloers op kan zijn.
Ook de motor is oerdegelijk. Dit heeft zich door de jaren heen bewezen. Over het benzineverbruik kan ik dit zeggen: dat de motor een vrij grote inrijperiode heeft en dat het verbruik zich stabiliseert rond de 10.ooo km en een verbruik van rond 1:16 is makkelijk haalbaar bij een pittige rijstijl: een echte aanrader.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Alfagatto, datum: 31 januari 2012

Antwoord: Ik begrijp uit uw historie van commentaar dat u voor Ford werkt (er is ook een samenwerking met BP, vandaar uw lof over de brandstof, in een eerdere post). Maar ik denk dat uw enthousiasme verder prima te onderbouwen is. Ook ik heb een proefrit gedaan en mijn eerste indruk is positief, wendbaarheid, wegligging en comfort. En dat voor iemand die hiervoor Audi, Alfa Romeo en Lancia heeft gereden. De nieuwe Ka is vanwege de kwaliteiten makkelijk aanpassen.
Minpunt: radiobediening, en voor de rest zal ik het zelf moeten gaan ondervinden in mijn nieuwe Ka!

 
Reactie van: Gjh. Wesseling, datum: 8 februari 2012

Antwoord: @alfagatto: Neen ik werk Niet voor Ford, wel heb ik verschillende merken gereden, ook met zwaardere motoren. Nu rijd ik enkele jaren Ford ka en wel met veel plezier. Met mijn vorige auto's oa Opel, BMW 316 en VW vaak problemen gehad en niet het rijplezier wat ik nu heb. Je rijdt in een kleine auto, maar voelt een klasse hoger aan met een hoog comfort en een fantastische wegligging. Plus dat de auto ook nog eens uiterst betrouwbaar is. Daarom kan ik iedereen aanraden om eens een proefrit te gaan maken.

  

, datum: 13 december 2011

Ervaring met Ka : Wij hebben een Titanium, gekocht maar ik denk dat wij pech hebben met een fabrieksfout. Met name start/stop-systeem wil nog wel eens problemen hebben met starten (6.500 km gelopen) en de multiriem was al snel op (piept nu al). Als je boven de 120 rijdt, kan het nog wel eens zijn dat je benzinemeter sneller leeggaat; oftwel hij zuipt op de snelweg. Maar voor een stadsauto is het een perfect speeltje!


Brandstofbenzine
Bouwjaar2008
In bezit1 jaar
KM-stand10.000 km
  
 
Reactie van: Johan2403, datum: 24 december 2011

Antwoord: Wij zijn nu twee maal met de Ka op vakantie geweest (Zuid Frankrijk en Spanje) en hebben tijdens de reis constant de maximaal toegestane snelheid gereden op de navigatie (120 in NL,B en Sp en 130 in Lu en Fr) en hierbij was het gemiddelde verbruik over de heen en terugreis 6.1 liter op de honderd. Dit met twee personen en 80 kg bagage. Dit is toch wel zuinig te noemen. Er wordt wel altijd octaan gehalte 98 getankt. Hierdoor heeft hij ook merkbaar meer pit.

  

, datum: 12 november 2011

Ervaring met Ka : Auto die prima bevalt. Voor weinig geld een complete auto.

Ervaring met verkoop: Gekocht bij Auto.nl. Orima aflevering en daarna benaderd door een Ford-dealer voor onderhoud

UitvoeringComfort
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand900 km
DealerRoeleveld

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor8
  
 
Reactie van: Javierlim99, datum: 10 april 2012

Antwoord: Ik heb zelf een Ford Ka Cool &: Sound. Heb voor 599 euro een customized interieur laten inbouwen. Erg leuk!
Op Designseatcovers.nl kan je zien hoe een Ford Ka eruit ziet met deze bekleding.

Gr. Javier

  

, datum: 22 september 2011

Ervaring met Ka : Update 7600 km Titanium X: Ik ben nu 7600 km verder en nog helemaal tevreden over mijn Ka. Geen pech gehad of storingen en geen enkel rammeltje. Heb snelheden gereden van ruim 140 km/h, maar ook veel korte afstanden en toch heeft de motor geen enkel druppeltje Olie verbruikt, dus heel goed. Ook bij hoge snelheden blijft deze Ka rotsvast op de weg liggen dus een sterk punt van deze auto.
Heb wel twee veranderingen aangebreacht nl. de standaard lampen vervangen door X-treme vision H4 voor 100% meer licht opbrengst echt een aanrader, verder mijn standaard banden vervange door Pirll. P6 voor meer comfort en veiligheid in de regen. Hoop volgend jaar zomer mijn auto weer in te kunnen ruilen voor een nieuwe Ka, maar dan in de kleur Parelmoer Piste Wit wat ik een schitterende kleur vint.
Verder wens ik iedereen veel prettige en veilige Km in de Ka.

Ervaring met onderhoud (merkgarage): Prima!!

Ervaring met verkoop: Je wordt hier netjes tewoord gestaan en correct behandeld zoals het hoort ben zeer tevreden over deze Dealer

UitvoeringTitanium X
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand7.600 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  

Op zoek naar een Ford Ka?
bynco heeft er 1 vanaf € 10.745,-

Ford Ka (2008 - 2016)

  

, datum: 19 september 2011

Ervaring met Ka : Update: Ka Titanium X 7500km.

Heb er nu 7500 km opzitten met mijn Ka titanium X niet al teveel km dit komt door de langdurige winter en prive gebruik. Ik ben nog steeds erg enthousiast over deze auto en stap er iedere keer weer met veel plezier in, het is iedere keer weer een feest om met deze auto weg te rijden. De motor begint nu een beetje los te komen en begint steeds lekkerder te lopen. Heb totaal geen klachten en alles werkt naar behoren, schakelen sturen en rijden echt heel goed. Ook heeft de auto nog geen druppel olie verbruikt terwijl ik stukken met 140/150 km/h heb gereden op snelweg maar ook veel kortere stukken in de stad. Heb dit met andere merken wel anders meegemaakt. Ook het benzineverbruik is goed gemiddeld 1:16.
Ik heb wel twee veranderingen aan gebracht nl. de standaard verlichting en de brandende lampen zijn vevangen door Philips Extreem Vision H4. Niet dat de standaard lampen slecht zijn, maar deze lampen zijn echt geweldig 100% meer licht opbrengst.

UitvoeringTitanium X
Brandstofbenzine
Bouwjaar2011
In bezit1 jaar
KM-stand7.500 km

Betrouwbaarheid10
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 23 augustus 2011

Ervaring met Ka : Ik heb me auto nu 2 jaar. Was er zoooo blij mee, helaas na de 1e maand al pech: stoel die uit zijn bekleding knapte. Daarna stoel die uit de reling ging. Kapotte tankdop. Kapotte slang onder de moterkap (weet niet precies waarvoor). Daarna lekke vooruit, waardoor de hele binnenKant bevroor en stonk. Radio die geen ontvangst heeft en nu na 30.000 km remmen die helemaal op zijn en wat niet onder de garantie valt!
Kortom: ik raad niemand een Ford Ka aan, heb het er helemaal mee gehad!

Uitvoering1.2 Titanium
Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit2 jaar
KM-stand30.000 km
DealerTimmerman

Betrouwbaarheid3
Comfort3
Motor6
  
  

, datum: 20 augustus 2011

Ervaring met Ka : De Ka voldoet aan de verwachting voor dit type auto. Comfort vind ik niet geweldig, de voorkant is rammelend op elk bultje en kuiltje in de weg. Afrolgeluid van banden te duidelijk te horen.
Verbruik, pit en wegligging (bochten) zijn dik in orde. De betrouwbaarheid lijkt me ook in orde en heb alleen een slecht werkende instapfunctie voorstoel in reparatie gehad.


Brandstofbenzine
Bouwjaar2009
In bezit1 jaar
KM-stand28.000 km
DealerBogman

Betrouwbaarheid7
Comfort6
Motor8
  
 

Peugeot 107Peugeot 107
★★★☆☆
Toyota Aygo Toyota Aygo
★★★☆☆
Citroën C1 Citroën C1
★★★☆☆
Renault Twingo Renault Twingo
★★★☆☆
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions