14 september 2007
Ford Ka (1996 - 2008)

Ford Ka (1996 - 2008)

Nieuw interieur Ford Ka: winnend ontwerp Ka ArtEZ project bekend

Autozine
14 september 2007 | Ford Nederland heeft de winnaars bekend gemaakt van het kunstproject, dat in samenwerking met ArtEZ Hogeschool en leerinbouwer Cabarra de afgelopen weken is georganiseerd. Vijftien groepen van drie studenten van de ArtEZ Hogeschool hebben onlangs hun ontwerp ingediend voor een interieur voor de Ford Ka. Een vakjury heeft het ontwerp van Olav van der Beek, Fred Farrow en Dorien Konig gekozen tot het winnende interieur.
 

Vijftien groepen van drie studenten van de ArtEZ Hogeschool waren de afgelopen weken te vinden achter de tekentafels om hun visie op papier te zetten van een nieuw interieur voor de Ford Ka. Dit Ford-model was de afgelopen jaren al meerdere malen het onderwerp van kunstzinnige samenwerking met kunstenaars als Karel Appel en Corneille. De studenten hadden volledig de vrije hand om hun ideeen in de praktijk te brengen.

Ford Ka (1996 - 2008)

Het winnende ontwerp, door de ontwerpers "Ka Style Nouveau" genoemd werd gemaakt door Olav van der Beek, Fred Farrow en Dorien Konig. De jury die onder andere bestond uit de Brand Manager van de Ford Ka, Rolf van Rees Vellinga en directeur van Cabarra, Ernst Libourel, waren meteen enthousiast over het ontwerp. Rolf van Rees Vellinga: "Doorslaggevende criteria voor ons waren de gebruikte materialen, de creativiteit en de uniekheid van het ontwerp. Daarnaast waren de verwachte productiekosten en haalbaarheid medebepalend voor de uitslag. Voor Ford Nederland was het tevens van belang dat het nieuwe interieur ook potentiele Ka-kopers aan zal spreken. Van het winnende ontwerp sprak vooral de luxe uitstraling ons aan. Overigens zijn wij onder de indruk van de kwaliteit van alle inzendingen".

Het winnende interieur zal binnenkort in Athene worden geproduceerd, waarbij de drie winnaars aanwezig zullen zijn. De heer Ernst Libourel van Cabarra: "Wij zullen het prototype vervolgens in Nederland in een Ford Ka inbouwen, zodat de ontwerpers ieder een week in hun eigen creatie kunnen rondrijden. De Ka zal daarna door Ford Nederland gebruikt worden voor diverse doeleinden". Ford Nederland zal op korte termijn bekend maken of het winnende ontwerp in een gelimiteerde oplage op de Nederlandse markt zal komen.