9 juni 2008
Ford Ka (1996 - 2008)

Ford Ka (1996 - 2008)

Ford introduceert 12e kunsteditie van Ka

Autozine
9 juni 2008 | Ford zet een traditie voort: Kunst met een grote Ka. Voor speciaal ontwikkelde kunstedities die in gelimiteerde oplage worden geproduceerd, wordt traditiegetrouw een kunstwerk gecreƫerd door een bekende kunstenaar. Tijdens een evenement wordt dit kunstwerk door de kunstenaar overhandigd aan de eigenaren van deze exclusieve Ford Ka. Sinds de introductie van de Ka zijn er al 11 kunstedities de revue gepasseerd. De laatste speciale editie van de huidige Ford Ka is de 12th Edition, waaraan de kunstenares Patty Harpenau haar medewerking verleent.
 

Volledig in lijn met de vorige series heeft de Ka 12th Edition een extra luxe uitrusting. Deze editie is ondermeer voorzien van beige lederen bekleding, airconditioning, radio/cd-speler, en voorruitverwarming. Verder zijn nagenoeg alle opties van de Ka standaard, zoals elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels in carrosseriekleur, afstandsbediening voor de centrale portiervergrendeling, metaallak, 14" 8-spaaks lichtmetalen velgen, airbags, een toerenteller, een met leder beklede versnellingspookknop en stuurwiel, en dorpellijsten met het Ka logo.

Ford Ka (1996 - 2008)

Daarnaast ontvangen de kopers van de Ka 12th Edition het speciaal, in gelimiteerde oplage geproduceerde kunstwerk van kunstenares Patty Harpenau. Het kunstwerk, genaamd "Kaatje" wordt in oktober tijdens een speciaal Ka 12th Edition evenement door Patty Harpenau persoonlijk overhandigd aan de nieuwe eigenaren.

Patty Harpenau (Amsterdam, 1959) is niet alleen bekend als kunstenares, maar ook als coach en als auteur van diverse boeken over gezondheid, voeding en zelfontwikkeling. Ook geeft zij trainingen en workshops voor particulieren en het bedrijfsleven. Over het kunstwerk zegt zij het volgende: "Het schilderij Kaatje is net zoals de auto: ondeugend en toch betrouwbaar. Bij de creatie van het kunstwerk werd ik gedreven door het idee dat innerlijk en uiterlijk succes bij elkaar horen", aldus Patty.

Ford Ka (1996 - 2008)

De nieuwste editie van de Ka staat nu in de showrooms van de Nederlandse Ford-dealers en kost € 10.995,-.