11 november 2005
Ford Ka (1996 - 2008)

Ford Ka (1996 - 2008)

Kunstwerken 10e Ford KA Edition: de Ka APpel uitgereikt

Autozine
11 november 2005 | De Ford Ka gaat al sinds zijn introductie in Nederland hand in hand met kunst. Namen als Corneille, Jan Cremer en Clemens Briels drukten eerder hun stempel op de Ka Edition, zoals de artistieke speciale uitvoeringen van deze compacte auto heten. Voor de tiende editie tekende de schilder Karel Appel. Kopers van de Ka Appel kregen op 5 november tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Rotterdamse Van Nelle Ontwerpfabriek het bijbehorende kunstwerk uitgereikt.
 

Met het verbinden van grote kunstenaars aan de Ka onderstreept Ford het eigenzinnige design van zijn meest compacte model. Zo gaven Milou Hermus, couturier Frans Molenaar (tweemaal), Marte Röling, Ans Markus, Eugene Brands, Corneille, Jan Cremer en Clemens Briels in het verleden hun eigen artistieke interpretatie van de Ka. Wie zo een artistieke Ka Edition koopt, krijgt er altijd een exclusief kunstwerk van de kunstenaar bij cadeau.

Ford Ka (1996 - 2008)

Karel Appel heeft zijn naam verbonden aan de tiende Ka Edition. De bekende Nederlandse kunstenaar maakte een grote groep Ford Ka Edition kopers zeer gelukkig met de litho die zij ontvingen bij hun Ka Appel. Ruim 400 kopers kwamen zaterdag 5 november (het openingsweekend van de landelijke Kunstweek) naar de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam, waar ze hun kunstwerk overhandigd kregen.

Ford Ka (1996 - 2008)