14 juni 2004
Ford Ka (1996 - 2008)

Ford Ka (1996 - 2008)

Opnieuw kunstzinnige Ford Ka

Autozine
14 juni 2004 | Binnen de traditie Kunst met een grote Ka presenteert Ford Nederland opnieuw een bijzonder kunstzinnige editie van de Ford Ka. Speciaal is dat de kopers dit keer een unieke sculptuur in handen krijgen, gecreeeeerd door kunstenaar Clemens Briels. Ford voorzag deze speciale Ford Ka Briels als extra van een exclusieve aankleding.
 

Clemens Briels past in het gezelschap van collega's die hem voorgingen bij de creatie van kunstwerken in binnen het thema van Kunst met een grote Ka. Briels geniet vooral internationale faam. Zo was hij de officiele artiest van de Olympische Winterspelen van 2002 in Salt Lake City en exposeert en verkoopt hij zijn werk over de hele wereld. Briels produceert maakt voornamelijk schilderijen en sculpturen. Hij neemt bijzondere projecten aan zoals een jubileumgeschenk voor het 250 jarig bestaan van Douwe Egberts.

Ford Ka (1996 - 2008)

Geheel in lijn met de voorgaande Kunst met een grote Ka edities, ontwierp Briels een kunstwerk, dat de kopers van de Ka Briels als cadeau bij de auto ontvangen. Frans Molenaar ontwierp eerder een handtas en shawljas;, Marte Röling, Milou Hermus, Ans Markus, Jan Cremer, Kees Verkade, Eugene Brands en Corneille creeerden ieder een schilderij. Briels maakte ontwierp voor de kopers van de Ka 9e editie een sculptuur.

De kunstenaar zelf mag de auto dan ongemoeid hebben gelaten, Ford heeft de Ka Briels kunstig aangekleed en voorzien van een bijzondere standaarduitrusting die de Ford Ka Briels een exclusieve uitstraling geeft. Uiterlijk is hij herkenbaar aan zijn 14 inch lichtmetalen wielen (5 x 2 spaaks), hij is leverbaar in vier metallic lakkleuren en hij heeft als extra´s airconditioning en centrale portiervergrendeling met afstandsbediening. Het interieur is verrijkt met een Easy Sound System 6000 radio/CD-speler, elektrisch bedienbare portierruiten, elektrische verstelbare en verwarmbare spiegels, een toerenteller, lederen bekleding van de pookknop en het stuurwiel en twee airbags.

De Ford Ka Briels kost € 11.995,- en staat vanaf heden in de showroom van de Ford-dealers.