23 maart 2004
Ford Ka (1996 - 2008)

Ford Ka (1996 - 2008)

Nieuwe Ford Ka Jan des Bouvrie

Autozine
23 maart 2004 | Zoals vorig jaar tijdens de PersonenautoRAI al aangekondigd werd, heeft ´s lands bekendste interieurontwerper, Jan des Bouvrie, zijn signatuur verleend aan de Ford Ka. Deze unieke editie van de Ka is vanaf deze maand leverbaar en kenmerkt zich door een uniek vormgegeven interieur en een uitgebreid pakket aan luxe extra´s.
 

Sinds de introductie van de Ka in Nederland heeft de auto acht gelimiteerde edities gekend, die allen werden ontwikkeld in samenwerking met een Nederlandse kunstenaar. Door de samenwerking met interieur ´kunstenaar´ Jan des Bouvrie wordt volgens Ford een nieuw gebied van kunst ontgonnen, die van het interieurdesign. Autoliefhebber Jan des Bouvrie zegt zelf over deze editie van de Ford Ka: "De vormgeving van de Ford Ka heb ik altijd heel bijzonder en aantrekkelijk gevonden. Het New Edge Design met die schitterende combinatie van grote welvende vlakken met scherpe begrenzingen spreken mij, als ontwerper, heel erg aan. Het is me dan ook een groot genoegen geweest voor deze auto de speciale Edition te ontwerpen".

Ford Ka (1996 - 2008)

Algemeen directeur Rene Roggen van Ford Nederland voegt daar aan toe: "Zowel Jan des Bouvrie als de Ford Ka staan al jaren bekend om hun spraakmakende design. De krachtenbundeling van deze beide fenomenen resulteert dan ook in een spectaculair product. We zagen eerder wat Jan des Bouvrie met het interieur van onze Fusion heeft gedaan en daarom was het niet meer dan logisch hem voor dit project te vragen. Deze Ka Jan des Bouvrie is het tastbare bewijs dat we op de juiste weg zijn".

De Ford Ka, die is gebaseerd op de versie met de 1,3-liter viercilinder-motor van 51 kW (70 pk) is voorzien van een aantal extra´s, waarvan de unieke, door Jan des Bouvrie ontworpen lederen bekleding, het meest opvallend is. Kenmerkend voor vrijwel het gehele oeuvre van Jan des Bouvrie is zijn voorliefde voor combinaties van wit met zwart. Voor de gelimiteerde Ford Ka des Bouvrie Edition komt naast dit vertrouwde zwart/wit echter ook een uitvoering met leer in de door des Bouvrie geliefde kleur rood, beschikbaar. De Ford Ka des Bouvrie is verkrijgbaar in de unieke combinaties Panther Black metaallak met zwart/wit leder of Machine Silver metaallak met fel rood leder.

De Ford Ka des Bouvrie onderscheidt zich verder door:

  • Bestuurders- en passagiersairbag
  • Stuurbekrachtiging
  • Airconditioning
  • Easy Sound System 6000 radio/CD-speler
  • Centrale portiervergrendeling met afstandsbediening
  • Elektrisch bedienbare voorportierramen
  • Elektrisch verstelbare buitenspiegels
  • 14-inch 8-spaaks lichtmetalen wielen
  • Stuurwiel en pookknop met leder bekleed
  • Bumpers in carrosseriekleur

Deze exclusieve uitvoering van de Ford Ka wordt vanaf heden geleverd in een gelimiteerde oplage voor de prijs van € 12.995,-.