27 november 2001
Ford Ka (1996 - 2008)

Ford Ka (1996 - 2008)

De Ford Ka 6 edition is een speciale uitvoering in samenwerking met Kees Verkade

Autozine
27 november 2001 | Ford brengt wederom een speciale Ka Edition uit; de Ka 6 Edition. De koper van de Ka 6 Edition ontvangt een bijzonder kunstwerk cadeau. De kunstenaar Kees Verkade ontwierp speciaal voor Ford een unieke litho met de naam `Extase'.
 

Kees Verkade was vanuit zijn woonplaats Monaco onlangs in zijn geboorteland voor de afsluiting van zijn grote Nederlandse overzichtstentoonstelling, die gedurende vijf maanden te zien was in Museum Het Paleis te Den Haag. Maar ook voor de officiële overhandiging van het speciaal voor de Ford Ka 6 Edition ontworpen kunstwerk.

Ford Ka (1996 - 2008)

Over de naam van het kunstwerk zegt Verkade: "Ik heb me laten inspireren door de auto. Hij onderscheidt zich van andere auto's door de vorm. Het is een herkenbaar model, met een eigen gezicht, een eigen lichaam. Hij wijkt heerlijk af van andere auto's die vaak op elkaar lijken. Ik kwam uit op de naam `Extase' omdat je in extase kunt raken als je de Ka ziet of erin rijdt." De Ford Ka heeft zich sinds de introductie in Nederland reeds diverse malen verbonden aan kunst. Zo verbonden Milou Hermus, couturier Frans Molenaar, Marte Roling, Ans Markus en Eugene Brands achtereenvolgens hun naam aan de Ka Editions.

De Ford Ka 6 Edition wordt uitgebracht in een gelimiteerde oplage in de exclusieve kleur Magnum Grey. Bij aanschaf ontvangt de koper een persoonlijk gesigneerde en genummerde litho van het prachtige kunstwerk van Verkade.

De prijs van de Ford Ka 6 Edition bedraagt fl. 25.992,75 (11.795 euro).