13 september 2005
Ford Galaxy (2006 - 2015)

Ford Galaxy (2006 - 2015)

Ford geeft vooruitblik op nieuwe Galaxy

Autozine
13 september 2005 | Ford gunt bezoekers aan de IAA in Frankfurt een blik in de toekomst van de Ford Galaxy, de grootste personenauto in het Ford-assortiment. De volledig nieuwe Ford Galaxy wordt volgens schema midden 2006 geintroduceerd. Maar in september van dit jaar kan er op de IAA al een eerste blik worden geworpen op het design ervan.

Op zoek naar een Ford Galaxy?
bynco heeft er 1 vanaf € 20.245,-

Ford Galaxy (2006 - 2015)

De nieuwe generatie Ford Galaxy zal de eerste full-size personenauto zijn die in zijn geheel is ontworpen met de eigen expertise van Ford Europa. De auto is ontwikkeld door het Europese productontwikkelingsteam en zal worden gebouwd in de Ford-fabriek in het Belgische Genk. Het wordt daarmee een cruciaal product voor Ford of Europe. De Galaxy staat aan de top van de Europese modellenreeks van Ford, samen met de onlangs vernieuwde Ford Mondeo. En binnenkort komt hier de productieversie van de Ford SAV Concept nog bij.

Ford Galaxy (2006 - 2015)

De grote oppervlakken en strakke dynamische lijnen van het exterieur, onderscheidende kenmerken van de nieuwe designtaal van Ford, zijn duidelijk aanwezig in het conceptmodel dat in Frankfurt te zien is. Een hoge daklijn is in deze designtaal opgenomen om te zorgen voor voldoende hoofdruimte en het uitzicht rondom dat klanten verwachten van een grote personenauto. De voorkant van het nieuwe Galaxy conceptmodel heeft een karakteristieke gebogen neus, die in combinatie met de kenmerkende nieuwe vorm van de Ford-koplampen het frisse, nieuwe Ford-gezicht benadrukt.

Het conceptmodel beschikt ook over een dakimperiaal die in de daklijn is geintegreerd. De dwarsbalken van de dakimperiaal zijn zo ontworpen dat ze naar de achterkant van de auto kunnen worden verplaatst om zo dienst te doen als aerodynamische spoiler. Het gevolg hiervan is tevens dat de achterruit schoner blijft bij regenachtig weer.

Door optimaal gebruik te maken van de volledige ruimte voor zeven passagiers, zal de nieuwe Galaxy grote flexibiliteit bieden in een configuratie met drie rijen. De auto die in Frankfurt wordt getoond, is uitgerust met een nieuw systeem van neerklapbare stoelen waarmee de ruimte achter de bestuurder optimaal gebruikt kan worden. Hoewel de neerklapbare stoelen zorgen voor een grote en flexibele ruimte, is het grote voordeel dat de stoelen altijd aan boord blijven waardoor de configuratie van de auto met slechts enkele handelingen kan worden veranderd.

Ford Galaxy (2006 - 2015)

In het conceptmodel van de nieuwe Ford Galaxy worden enkele belangrijke nieuwe technologieen geintroduceerd. Zo is er bijvoorbeeld de HMI (Human Machine Interface), een systeem voor de communicatie tussen de bestuurder en de auto. Dit systeem bestaat uit vier knoppen aan elke kant van het stuurwiel waarmee de bestuurder meer intuitieve controle kan uitoefenen op de functionaliteit van de auto. Via het HMI-systeem zullen Galaxy-bestuurders de instellingen van de auto vanuit een centraal punt kunnen aanpassen.

Volledige technische gegevens en specificaties van de productieversie van de nieuwe Ford Galaxy zullen bekend worden gemaakt tegen de tijd van de introductie volgend jaar.

Profile
Ford introduceert Galaxy TitaniumFord introduceert Galaxy Titanium
24 februari 2009
Ford Galaxy behaalt 5 EuroNCAP sterrenFord Galaxy behaalt 5 EuroNCAP sterren
27 september 2006
Nieuwe Ford Galaxy debuteert in GeneveNieuwe Ford Galaxy debuteert in Geneve
20 februari 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum