27 september 2006
Ford Galaxy (2006 - 2015)

Ford Galaxy (2006 - 2015)

Ford Galaxy behaalt vijf EuroNCAP sterren

Autozine
27 september 2006 | De nieuwe Ford Galaxy heeft een score van vijf sterren behaald volgens het botssimulatieprotocol Euro NCAP. Samen met de Focus en de onlangs aan botsproeven onderworpen S-MAX, biedt Ford nu drie auto's die de maximumscore van vijf sterren hebben behaald.

Op zoek naar een Ford Galaxy?
bynco heeft er 1 vanaf € 20.245,-

Ford Galaxy (2006 - 2015)

Het IPS-systeem (Intelligent Protection System) is een geïntegreerd veiligheidssysteem. Het bestaat uit een combinatie van een sterke carrosseriestructuur die bescherming biedt bij botsingen, moderne beschermingsmaterialen en technische hulpmiddelen die een ongeluk helpen voorkomen en de kans op letsel bij een botsing verkleinen.

Ford Galaxy (2006 - 2015)

Het veiligheidspakket van de nieuwe Galaxy omvat airbags voor, een knie-airbag voor de bestuurder, aan de zijkant aangebrachte airbags ter bescherming van de borstkas van de inzittenden op de voorstoelen en bij de ramen aangebrachte gordijnairbags die bescherming bieden aan alle inzittenden.

De nieuwe Galaxy is een echte gezinsauto en het veiligheidspakket bevat dan ook een driepunts ISOFIX-systeem voor de buitenste stoelen van de tweede rij. Ford dealers bieden ook speciale stoelen voor kinderen van alle lengten en leeftijden, waarmee, in combinatie met ISOFIX, vier sterren zijn behaald in de categorie kinderbeveiliging. Met twee sterren en 15 punten, heeft de Galaxy daarnaast ook nog een uitermate concurrerend resultaat geboekt in de categorie voetgangerbescherming.

Verder maakt ook een nekbeschermingssysteem deel uit van het veiligheidspakket. Gecombineerd met driepunts veiligheidsgordels, geoptimaliseerde gordelspanners en gordelklampen, geprofileerde zittingen die het onder de gordel doorglijden voorkomen, een energieabsorberend stuursysteem en veiligheidspedalen, vormen deze voorzieningen een uitgebreid veiligheidssysteem voor de bescherming van de inzittenden.

Ford Galaxy (2006 - 2015)

Op het gebied van actieve veiligheid, is er voor de nieuwe Ford Galaxy een aantal gloednieuwe technologieen beschikbaar, gericht op extra voertuigbeheersing en het voorkomen van ongelukken. Naast het standaard aanwezige ABS (Anti-Lock Braking System) met EBD (Electronic Brakeforce Distribution) en een optioneel ESP-systeem (elektronisch stabiliteitsprogramma),biedt Ford ook een keur aan technologieen die aanzienlijk bijdragen tot het verbeteren van veiligheid.

De nieuwe Ford Galaxy en de Ford S-MAX zijn leverbaar met gloednieuwe systemen zoals het ACC-systeem (Adaptive Cruise Control) met FA (Forward Alert), het CMbB-systeem (Collision Mitigation by Braking) en een nieuwe actieve ophanging met continu geregelde demping. Ook ESP (Electronic Stability Programme) is leverbaar op zowel de Galaxy als de S-MAX.

Ford introduceert Galaxy TitaniumFord introduceert Galaxy Titanium
24 februari 2009
Nieuwe Ford Galaxy debuteert in GeneveNieuwe Ford Galaxy debuteert in Geneve
20 februari 2006
Ford geeft vooruitblik op nieuwe GalaxyFord geeft vooruitblik op nieuwe Galaxy
13 september 2005
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum