13 februari 2003
 

Ford Fusion

Ford overhandigt unieke Fusion aan Unicef

Autozine
13 februari 2003 | Ford Nederland heeft de speciale Fusion Jan des Bouvrie, die één van de publiekstrekkers vormde op de stand van Ford tijdens de AutoRAI 2003, geschonken aan Unicef, het fonds van de Verenigde Naties ten bate van kinderen en hun opleiding.
 

Het gebaar van Ford, dat tijdens de AutoRAI gestalte kreeg in de officiele overhandiging van de unieke Fusion door algemeen directeur Alain Visser van Ford Benelux aan director marketing en fundraising Aloys van Rest van Unicef, past niet alleen in de maatschappelijk betrokken bedrijfspolitiek van Ford Motor Company, maar vormt ook onderdeel van de viering van Fords eeuwfeest, het Centennial.

Ford Fusion

Ford Motor Company heeft Unicef al zeer vele jaren op alle niveau's bijgestaan. Het idee om het unieke designproject Fusion Jan des Bouvrie aan deze organisatie ter beschikking te stellen is daardoor een logisch initiatief in het kader van het Ford Centennial. De auto in kwestie is een eenmalig exemplaar dat nooit voor de verkoop bestemd is geweest - anders dan de langs identieke designprincipes vervaardigde Ford Ka Jan des Bouvrie die in een gelimiteerde oplage te koop is.

Unicef zal de Ford Fusion Jan des Bouvrie inzetten bij een speciale ledenwervingsactie: wie in de daarvoor vastgestelde periode ondersteunend lid wordt van Unicef, maakt kans de eigenaar van deze unieke Ford Fusion te worden.