13 december 2002
 

Ford Fusion

Jan des Bouvrie geeft visie op Ford Fusion

Autozine
13 december 2002 | De Nederlandse meubelontwerper en interieurdesigner Jan des Bouvrie, een man met uitgesproken ideeën over alle aspecten van zijn métier, is ook een liefhebber van auto's. De combinatie van zijn artistieke gaven en zijn wensen wat betreft auto mobielinterieurs komt op tot uiting in een zeer speciale uitvoering van Fords jongste telg, de Fusion.
 

Wat de buitenzijde van auto's betreft heeft Jan, die in zijn interieurontwerpen veel wit toepast, een even duidelijke, maar daaraan tegengestelde voorkeur. Net als de oprichter van Ford Motor Company, de befaamde Henry Ford, ziet Des Bouvrie een auto het liefst in de kleur zwart. Het speciale interieur dat Jan voor de Fusion heeft ontworpen vormt, in leer, de synthese tussen het 'verplichte' zwart van de lakkleur en Jan's voorkeurskleur wit: de zwar/wit combinatie die daaruit resulteerde is onmiskenbaar van zijn hand en verleent de Fusion een chique uitstraling.

Ford Fusion

Jan des Bouvrie spreekt waarderende woorden over de Ford Fusion. Hij zegt er over: "Wat ik leuk vind aan de Ford Fusion is dat het de eerste auto is die tussen een jeep en een auto in zit. Qua vormgeving is het heel knap bij elkaar gebracht en wordt het toch een eigen ding. In een auto moet je je ook thuis voelen. Interieur is daarom belangrijk. Het ton-sur-ton gebruik van kleuren in deze auto vind ik mooi. Een klein detail heb ik ingebracht, witte strepen, waardoor het interieur meer sfeer heeft gekregen".

De Ford Fusion Jan des Bouvrie is voorlopig een eenmalig exemplaar, dat ook nog is voorzien van een MS Designpakket, uitgevoerd in zwart. De auto zelf is niet voor de verkoop bestemd, maar zal voor Ford een van de publiekstrekkers vormen op de komende Personenauto RAI. Na afloop van de RAI zal de auto geveild of verloot worden, waarbij de opbrengst aan een goed doel geschonken wordt. De gewone Ford Fusion is leverbaar vanaf euro 14.750,