26 juni 2004
 

Ford Fusion

Ford Fusion nu leverbaar in Futura uitvoering

Autozine
26 juni 2004 | In maart dit jaar introduceerde Ford Nederland in samenwerking met de Ford dealers het Futura programma. Inmiddels is nagenoeg ieder Ford-model leverbaar met de Futura-badge. Nu neemt Ford ook de eigenwijze Fusion op in het programma.
 

De Ford Fusion Futura biedt bovenop de Fusion Trend met 1.4-liter 80 pk/ 59 kW Duratec 16V-motor, als extras:

Ford Fusion
  • Airconditioning
  • Easy Sound 4500 radio/CD-speler
  • 16 inch lichtmetalen wielen
  • Privacy glass
  • Styling pakket
  • Activity console

De normale totaalprijs van deze pakket extra's zou de prijs van deze Fusion op € 19.250,- brengen, maar voor de Ford Fusion Futura hoeft de klant € 17.750,- te betalen. Een voordeel van € 1500,- dus.

De Fusion Futura is overigens in een groot aantal varianten leverbaar. Zo is de bovengenoemde 1.4 liter benzinemotor ook leverbaar met Durashift EST transmissie. Daarnaast is de Futura-uitvoering ook leverbaar met de 1.6 liter benzine motor (100 pk/ 74 kW), die kan worden uitgevoerd met de 4-traps volautomatische transmissie en tenslotte is de auto ook leverbaar met 1.4 liter TDCi (68 pk/ 50 kW) dieselmotor.

Ford Fusion

De activity console is een verwijderbare multifunctionele console achterin. In gesloten toestand heeft de console een dubbelfunctie als centrale armsteun. Aan de voorzijde bevinden zich twee verwijderbare bekerhouders. Onder de klep van de console is bijna elf liter extra opbergruimte aanwezig, verdeeld over twee vakken: een ondiep bakje voor kleinere items zoals pennen en eronder de acht liter grote opbergbox. Zowel het bakje als de box zijn uitneembaar en afwasbaar. Onder de bekerhouders is nog eens 2,7 liter bergruimte voorhanden. Met de console in het midden van de bank geplaatst, is er ruimte voor twee in plaats van drie achterpassagiers. De console klikt vast in dezelfde bevestigingspunten als de zitting voor de middelste achterpassagier en is met een kleine hendel aan de voorzijde eenvoudig los te maken. Zowel het middelste deel van het achterbankkussen als de multifunctionele console passen in een speciale opbergtas.