5 februari 2008
Ford Focus Coupe Cabriolet
Nieuws

Ford Focus Coupe Cabriolet

Vernieuwde Ford Focus Coupe Cabriolet debuteert in Geneve

5 februari 2008 - De Autosalon van Genève 2008 betekent de eerste publieke kennismaking met de nieuwe Ford Focus Coupé-Cabriolet. Het nieuwe model is een uitbreiding op de serie bestaande modellen: de driedeurs, de vierdeurs, de vijfdeurs, de Wagon en de sportieve ST.

Op zoek naar een Ford Focus Coupe Cabriolet 2.0 16v Titanium?
Nederland Mobiel heeft er 43 vanaf € 1.995,-

Ford Focus Coupe Cabriolet 2.0 16v Titanium

Net als het vorige model wordt ook de nieuwe Focus Coupé-Cabriolet met zijn inklapbare hard-top gefabriceerd in Bairo. Hier staat de fabriek van Pininfarina, het bedrijf dat samen met Ford de Focus Coupé-Cabriolet heeft ontworpen en gebouwd. Met gesloten dak heeft de nieuwe Focus Coupé-Cabriolet een bagageruimte met een inhoud van 534 liter. Met de hard-top opgevouwen in de kofferbak, beschikt de nieuwe Ford nog over 248 liter bagageruimte.

Ford Focus Coupe Cabriolet

De voorkant van de nieuwe Ford Focus is ongewijzigd overgenomen voor de Coupé-Cabriolet: de nieuwe driedimensionale motorkap gaat over in het oogstrelende, trapeziumvormige dubbele-grilleontwerp. Dit bestaat uit een boven- en benedengrille die beide zijn voorzien van een chromen omlijsting. In het ontwerp van de voorbumper, de koplampen en de voorspatborden is duidelijk de nieuwste dynamische Focus-styling zichtbaar. De interieurstyling van de nieuwe Focus Coupé-Cabriolet kreeg ook een frisse aanpak. Het opvallendst voor de bestuurder is een nieuw instrumentencluster met kokervormige meters en wit/rood verlichte instrumenten.

Net als de andere modellen van de nieuwe Focus beschikt ook de nieuwe Coupé-Cabriolet over een geheel nieuwe middenconsole. Deze is voorzien van een opbergruimte van ongeveer 4 liter en een armleuning die 80 mm verschuifbaar is. Net zoals alle modellen van de nieuwe Ford Focus is ook de Coupé-Cabriolet standaard uitgerust met een aantal nieuwe voorzieningen voor bestuurdersassistentie en is er nog een aantal technologieën optioneel leverbaar.

Ford Focus Coupe Cabriolet

Voor de Focus Coupé-Cabriolet is een reeks Duratec benzinemotoren en Duratorq dieselmotoren beschikbaar. Op instapniveau bevindt zich de 1.6-liter 100 pk / 74 kW Duratec-benzinemotor. Maar er kan ook worden gekozen voor de 2.0-liter 145 pk / 107 kW Duratec HE-motor met naar wens een handgeschakelde vijfversnellingsbak of 4-traps automaat.

De 2.0-liter Duratorq TDCi-motor heeft 136 pk (100 kW) en een maximaal koppel van 320 Nm. Deze motor profiteert (net als de andere benzine- en dieselmotoren van Ford) van een nieuw geïsoleerd en lichter schutbord voor optimale akoestiek, en een aangepaste vloerbekleding van zware kwaliteit voor verdere geluidsdemping.

Ford Focus Coupe Cabriolet

Ook de nieuwe Focus Coupé-Cabriolet is leverbaar in een aantal versies, zoals de Trend, de ruim uitgeruste instapversie die desgewenst ook kan worden besteld met een speciaal "Sport"-pakket. Dit pakket omvat een sportophanging en speciale 17" lichtmetalen velgen. Aan de buitenkant benadrukt de zwarte koplampbehuizing het sportieve uiterlijk van deze uitvoering.

Het topmodel is de Titanium. Deze versie is eveneens uitgerust met exterieurelementen zoals de zwarte koplampbehuizing en de speciale 17" lichtmetalen velgen, maar beschikt ook standaard over gedeeltelijk lederen stoelen. Volledig lederen stoelen in drie designs zijn als optie leverbaar.

AutoCoach