11 juli 2006
Ford Focus Coupe Cabriolet
Nieuws

Ford Focus Coupe Cabriolet

Ford Focus Coupe Cabriolet debuteert in Londen

11 juli 2006 - De nieuwe Ford Focus Coupe-Cabriolet voegt een vleugje Italiaanse elegantie toe aan de Focus modellenreeks. Deze vierzitter is in samenwerking met carrossier Pininfarina ontworpen en gebouwd en combineert het vrijheidsgevoel van de cabriolet met de rijeigenschappen van de andere versies van de Focus.

Op zoek naar een Ford Focus Coupe Cabriolet 2.0 16v Titanium?
Nederland Mobiel heeft er 43 vanaf € 1.995,-

Ford Focus Coupe Cabriolet 2.0 16v Titanium

De nieuwe Focus Coupe-Cabriolet is het eerste model van Ford Europa dat is uitgerust met een elektrisch bedienbare hardtop. Het wegklapbare metalen dak van de Focus Coupe-Cabriolet wordt bediend door vijf hydraulische cilinders, drie elektromotoren en elf sensoren. Gezamenlijk zorgen zij ervoor dat het dak in 29 seconden wordt geopend of gesloten.

Ford Focus Coupe Cabriolet

De ontwerpers en ingenieurs van Ford hebben de hoogste prioriteit gegeven aan de praktische bruikbaarheid van de vierzitter. De nieuwe Focus Coupe-Cabriolet biedt met gesloten dak een bagageruimte met een inhoud van 534 liter. Wanneer de hardtop in de kofferbak is opgeslagen, blijft onder het opgevouwen dak 248 liter bagageruimte beschikbaar.

De bewegende delen wegen slechts 68 kg en dat is, vergeleken met andere, complexere dakconstructies, absoluut niet veel. Bij dit alles is de veiligheid van de inzittenden allerminst uit het oog verloren. Naast de standaard voor- en zij-airbags, speelt het RPD-systeem (Rollover Protection Device) van Ford een vitale rol bij het verbeteren van de passieve veiligheid van de Focus Coupe-Cabriolet. RPD is ontwikkeld om inzittenden te beschermen in het onwaarschijnlijke geval dat de auto over de kop slaat. De kern van het systeem wordt gevormd door elektronische sensoren en een gyroscoop die bespeuren wanneer de auto over de kop dreigt te slaan. In dit geval worden binnen een tiende van een seconde twee extra sterke stabilisatorstangen in positie geschoten. Deze balken komen ongeveer 20 cm omhoog zodat zij een perfecte beveiliging vormen.

Het basismodel (Trend) heeft zijspiegels in carrosseriekleur met geintegreerde richtingaanwijzers en chromen elementen bij de bovengrille voor, de onderzijde van de raamsponningen en de achterkant van de auto. Modellen in de Trend-serie hebben onder andere airconditioning, een cd-speler, een boordcomputer, voorstoelverwarming, sportieve stoelen en een middenconsole met armsteun. De functionaliteit van de elektro-hydraulische hardtop wordt ondersteund door de 'one-shot' elektrisch bedienbare ramen in de voorportieren.

Het neusje van de zalm is de Titanium uitvoering. Deze biedt chromen elementen voor de mistlampen en de ondergrille. Het exterieur wordt afgerond met exclusieve 17" zilverkleurige lichtmetalen wielen. Binnen biedt de Titanium standaard lederen bekleding, waarbij keuze is uit drie kleuren. Volledig verstelbare voorstoelen met verwarming en met een bestuurdersstoel die elektrisch in twee standen is in te stellen, een vierspaaks lederen stuurwiel met geintegreerde cruise control en een aantal aluminium details. De lijst met luxe voorzieningen omvat 'dual-zone' klimaatbeheersing met speciale cabrioletmodus, Sony cd/mp3-speler, wissers met regensensoren, automatisch inschakelbare lampen, automatisch dimmende achteruitkijkspiegel en een gekoeld handschoenenkastje.

Ford Focus Coupe Cabriolet

De Ford Focus Coupe-Cabriolet is leverbaar met een keuze uit drie motoren: de 1.6-liter Duratec benzinemotor met 100 pk (74 kW), de 2.0-liter Duratec met 145 pk (107 kW), of de 2.0-liter Duratorq TDCi dieselmotor met 136 pk (100 kW) en standaard roetfilter.

De Focus Coupe-Cabriolet begint bij een richtprijs van €  29.000. Deze prijs geldt voor de 1.6-liter benzinemotor in de Trend uitvoering. De 2.0-liter benzinemotor in deze uitvoering kost €  31.700 en de 2.0-liter TDCi komt op € 36.100. De Titanium uitvoering begint bij een richtprijs van € 31.800 voor de 1.6-liter benzinemotor, de 2.0-liter benzine uitvoering kost € 34.500 en de 2.0-liter TDCi is leverbaar in deze luxe uitvoering voor € 38.900.

De Ford Focus Coupe-Cabriolet wordt gebouwd in de Pininfarina-fabrieken in Turijn en zal naar verwachting eind 2006, begin 2007 in de showroom van de Nederlandse Ford dealers staan. Klanten kunnen echter nu al terecht bij de dealer om een Focus Coupe-Cabriolet te bestellen.

AutoCoach