8 november 2004
Ford Focus Coupe Cabriolet
Nieuws

Ford Focus Coupe Cabriolet

Groen licht voor Ford Focus Vignale concept

8 november 2004 - Ford Europa en Pininfarina gaan opnieuw samenwerken. De bedrijven hebben een overeenkomst getekend om de Focus Vignale Concept, Ford's succesnummer van de autosalon in Parijs, over ongeveer twee jaar in productie te nemen.
AutoCoach

"De enthousiaste reacties van pers en publiek op de Ford Focus Vignale Concept gaven de doorslag en we hebben besloten om deze auto zo snel mogelijk in productie te nemen", aldus Lewis Booth, CEO van Ford Europa. Uitgebreide technische details en de naam van de productieversie van deze nieuwe Focus zullen tegen de tijd van de introductie, over ongeveer twee jaar, bekend gemaakt worden.

Ford Focus Coupe Cabriolet

Ford en Pininfarina vormen gezamenlijk design- en engineeringteam Ford en Pininfarina SpA hebben eerder met succes samengewerkt aan de Ford Streetka cabriolet. Pininfarina's deskundigheid op het gebied van het ontwerpen en produceren van bijzondere modellen zal van cruciaal belang zijn voor het succes van deze nieuwe onderneming. Pininfarina zal ook een belangrijke bijdrage leveren aan het uiteindelijke ontwerp.

Voor het welslagen van dit project is het van groot belang dat het productiemodel beschikt over dezelfde Italiaanse stijl als de conceptauto en dezelfde emoties oproept. De uiteindelijke verantwoordelijkheid voor het bereiken van deze doelstelling en die op het gebied van kwaliteit en betrouwbaarheid, ligt bij het team van Ford dat zich bezighoudt met de ontwikkeling van mainstream producten in het C-segment.

De sleutel tot de schoonheid van de Focus Vignale Concept, was de designtaal waarop de nieuwe Ford Focus-productreeks is gebaseerd. Dit biedt een mogelijkheid om in het C-segment een auto te bouwen met een dubbele identiteit; een coupe en een cabriolet. De vormgeving van de geheel vernieuwde Ford Focus vierdeurs draagt volgens de makers bij tot het dynamische en opvallende profiel dat zo duidelijk aanwezig was in de conceptauto. De precieze technische details worden voorafgaand aan de introductie bekend gemaakt.

Ford Focus Coupe Cabriolet

Verdere details over deze prachtige nieuwe Focus-uitvoering worden bekendgemaakt tegen de tijd dat het model wordt geintroduceerd, naar verwachting eind 2006.

XLLease
KwikFit