7 september 2012
Ford EcoSport

Ford EcoSport

Ford introduceert nieuwe SUV: EcoSport

Autozine
7 september 2012 | Ford kondigt een nieuwe SUV aan: de EcoSport. Deze relatief compacte zal binnen 18 maanden te koop zal zijn in Europa.

Op zoek naar een Ford EcoSport?
bynco heeft er 38 vanaf € 12.540,-

Ford EcoSport

De EcoSport is het eerste mondiale model van Ford dat volledig in Zuid-Amerika is ontwikkeld. Ford creëerde dit segment in Brazilië en introduceerde het in 2003. Sindsdien zijn er in deze regio meer dan 700.000 exemplaren van verkocht. De nieuwe EcoSport komt tegemoet aan de groeiende vraag naar kleine SUV's in Europa, waarvan Ford verwacht dat deze in de komende vijf jaar zal verdubbelen.

Ford EcoSport

De EcoSport is voorzien van een grote grille, slanke, gedetailleerde koplampen, en brede dorpels en bumpers. Het model is uitgerust met het Ford SYNC-connectiviteitssysteem, waarmee eigenaren spraakgestuurd telefoongesprekken kunnen activeren en muziek kunnen selecteren vanaf apparaten die zijn aangesloten via Bluetooth of USB.

Ford SYNC omvat Emergency Assistance van Ford, waarbij de inzittenden van de auto na een ongeval direct in verbinding worden gesteld met operators van de lokale hulpdiensten, in de taal van de betreffende regio (behalve Nederland).

De EcoSport biedt een uitgebreid pakket aan technologieën met betrekking tot bestuurdersassistentie, waaronder een antiblokkeerremsysteem, een elektronisch stabiliteitsprogramma en Hill Launch Assist.

Ford EcoSport

De volledig nieuwe EcoSport van Ford zal binnen de komende 18 maanden in heel Europa te koop zijn, terwijl de SUV-reeks van Ford binnenkort wordt aangevuld met de volledig nieuwe Kuga. De Ford Edge, een grotere en duurdere auto die reeds aanzienlijke populariteit geniet in Noord-Amerika, zal de reeks binnenkort completeren wanneer dit model beschikbaar wordt voor Europese klanten.

AutoCoach
Ford introduceert EcoSport ActiveFord introduceert EcoSport Active
6 november 2020
Ford kondigt EcoSport Active aanFord kondigt EcoSport Active aan
9 oktober 2020
Ford maakt vloermatten van plastic flessFord maakt vloermatten van plastic fless
22 juli 2019
Ford start productie vernieuwde EcoSportFord start productie vernieuwde EcoSport
13 oktober 2017
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum