25 februari 2013
Ford EcoSport

Ford EcoSport

Ford introduceert EcoSport SUV op Mobile World Congress

Autozine
25 februari 2013 | Ford presenteert vandaag de Europese productieversie van de geheel nieuwe EcoSport SUV op het Mobile World Congress in Barcelona, een belangrijke beurs voor mobiele technologie. De EcoSport is de eerste Europese Ford die wordt uitgerust met SYNC AppLink. Hiermee kunnen Ford-rijders smartphone-apps met hun stem vanaf de bestuurdersstoel bedienen.
 

De EcoSport gaat later dit jaar in de verkoop en is na de onlangs geïntroduceerde Ford Kuga de tweede SUV binnen het steeds groter wordende Europese assortiment van Ford.

Ford EcoSport

De compacte EcoSport is gebaseerd op het mondiale B-platform van Ford en belooft de wendbaarheid en het lage brandstofverbruik van een compacte gezinsauto en de flexibiliteit, ruimtelijkheid, hoge zitpositie en stoere uitstraling van een SUV. Ford voorziet de Europese EcoSport van de 125pk/92kW sterke 1,0-liter EcoBoost-benzinemotor, verkozen tot International Engine of the Year.

De opvallende voorgrille, korte motorkap en dunne voorstijlen van de SUV zorgen voor een eigentijdse uitstraling. De hoekige koplampen versterken het moderne aangezicht. De auto belooft eveneens een uitgebreid pakket aan technologieën met betrekking tot bestuurdersassistentie, waaronder een elektronisch stabiliteitsprogramma en Hill Launch Assist.