15 juli 2013
Ford C-Max

Ford C-Max

Ford test C-MAX Energi Plug-in-Hybrid

Autozine
15 juli 2013 | De Ford C-MAX Energi plug-in-hybride gaat de Europese wegen op als onderdeel van een door Ford geleid, 13,2 miljoen euro kostend onderzoek naar geëlektrificeerde auto's in stedelijke gebieden. Zeventien C-MAX Energi-exemplaren maken deel uit van een wagenpark van 66 geëlektrificeerde Fords, die in de transportinfrastructuur van Keulen worden ingezet. Dit gebeurt in het kader van het onderzoeksproject 'colognE-mobil' dat als sjabloon kan dienen voor een eventuele verdere uitrol van elektrische auto's in andere steden in Duitsland.
AutoCoach

Het project 'colognE-mobil', dat ook de recentelijke introductie van de emissieloze Ford Focus Electric omvat, wordt aangestuurd door Ford en wordt gedeeltelijk gefinancierd door de Duitse overheid.

Ford C-Max

Ford startte het project in 2009 samen met drie partners en een kleiner wagenpark. Inmiddels bevindt het project zich in de tweede fase (die van 2012 tot 2015 loopt) en werkt Ford samen met elf partners, waaronder transportbedrijven, energiemaatschappijen, ministeries en onderzoeksinstellingen.

Deelnemers zijn RheinEnergie AG, de stad Keulen, de Universiteit van Duisburg-Essen, de openbaarvervoermaatschappijen KVB en RVK, zonne-energiebedrijf Energiebau, Transportation Research & Consulting GmbH, de Keulse taxicentrale Taxiruf, de Luchthaven Keulen-Bonn, TÜV Rheinland en DB Rent GmbH.

De tweede fase van het project is gericht op:

Ford C-Max
  • Het verbeteren van de oplaadinfrastructuur.
  • Het gebruik van hernieuwbare energie en delen van geëlektrificeerde auto's en e-taxi's.
  • Efficiënt netwerken met het openbaar vervoer.
  • Publieke perceptie en veiligheidsaspecten.

"Het feit dat het colognE-mobile-project wordt voortgezet, onderstreept onze betrokkenheid bij milieubewuste mobiliteit en met name de elektrificatie van auto's", aldus Gerard Bolder, Algemeen Directeur van Ford Nederland B.V. "In de tweede fase werken we met meer partners samen en zullen we een duidelijker beeld krijgen. Hierdoor kunnen we nog concretere oplossingen ontwikkelen die de elektrische mobiliteit verder zullen verbeteren".

De C-MAX Energi en Focus Electric horen tot het assortiment geëlektrificeerde auto's van Ford dat in 2014 in Europa wordt geïntroduceerd en dat later ook de gloednieuwe Ford Mondeo Hybrid zal omvatten.

Op zoek naar een Ford C-Max?
bynco heeft er 37 vanaf € 13.994,-

Ford C-Max

Ford presenteert C-Max SportFord presenteert C-Max Sport
3 mei 2018
Ford prijst vernieuwde C-MaxFord prijst vernieuwde C-Max
1 april 2015
Ford introduceert C-MAX Plug-In HybrideFord introduceert C-MAX Plug-In Hybride
14 januari 2015
Ford maakt prijs bekend van C-MAX EnergiFord maakt prijs bekend van C-MAX Energi
26 augustus 2014
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum