28 februari 2013
Ford C-Max

Ford C-Max

DEKRA roept Ford C-MAX uit tot Auto van het jaar

Autozine
28 februari 2013 | De Ford C-MAX is in het DEKRA-rapport over occasions uitgeroepen tot Auto van het jaar. Uit het vooraanstaande Duitse betrouwbaarheidsonderzoek blijkt ook dat de C-MAX de meest betrouwbare hatchback en de Focus de meest betrouwbare compacte auto is.
 

De auto's van Ford zijn voor de afgelopen drie jaar twaalf keer onderscheiden in het DEKRA-rapport over occasions, dat is opgesteld na een twee jaar durend onderzoek onder vijftien miljoen auto's.

Ford C-Max

"De auto's van Ford worden aan zeer strenge duurzaamheidstests onderworpen voor een constante betrouwbaarheid, ook bij het meest veeleisende gebruik", aldus Barb Samardzich, Vice President, Product Development, Ford Europa. "DEKRA is een gerenommeerde organisatie en we zijn dan ook erg trots op de erkenning in het rapport over occasions".

De Ford C-MAX haalde een onovertroffen score van 97,7 op de DFI (DEKRA Fault Index) en werd daardoor Auto van het jaar, net als de BMW Z4 die dezelfde score had, en voor de Mercedes-Benz E-klasse die derde werd. De Ford Focus haalde een score van 97,3 en won daarmee in zijn categorie.