11 april 2011
Ford C-Max

Ford C-Max

20% bijtelling voor Ford C-Max

Autozine
11 april 2011 | Ford voorziet alle C-MAX modellen met 1.6 EcoBoost benzine- en 1.6 TDCi dieselmotoren van een start/stop-systeem. Dankzij dit systeem wordt de CO2-uitstoot voor deze uitvoeringen gereduceerd. In het geval van de 95pk/70kW en 115pk/85kW sterke Ford C-MAX 1.6 TDCi met handgeschakelde zesversnellingsbak daalt de CO2-uitstoot zelfs tot 114 gram per kilometer, waardoor deze Ford voor zakelijke bestuurders in de 20% bijtellingscategorie valt.
 

Het Ford "Auto-Start-Stop" systeem beschikt over een speciale startmotor die bestand is tegen het vaker starten van de motor. Daarbij is de auto voorzien van een sterker en stiller startmotor-rondselmechanisme. Het systeem is voorzien van een IF-accu (Improved Flooded) die is voorzien van een VQ-module (Voltage Quality). Tijdens het herstarten van de motor houdt het systeem de stroomvoorziening naar de elektrische componenten zoals het entertainmentsysteem in stand. Verder wordt de accustatus doorlopend in de gaten gehouden door het Battery Monitoring System.

Ford C-Max

Dit systeem communiceert met het Ford Auto-Start-Stop systeem en voorkomt zo dat de motor uitgeschakeld wordt wanneer de accu onvoldoende lading heeft. Een systeem van ingebouwde sensoren 'voelt' het als de bestuurder iets doet dat kan worden geïnterpreteerd als een poging om op te trekken, zoals het rempedaal loslaten of het gaspedaal of de koppeling intrappen. Zodra de bestuurder zich klaarmaakt om weer te gaan rijden, herstart het systeem in 0,3 seconden de motor.

De Ford C-MAX 1.6 TDCi Auto-Start-Stop is verkrijgbaar als Trend en Titanium. De 95pk/70kW sterke C-MAX 1.6 TDCi Trend heeft een prijs van €27.245,-. De 115pk/85kW sterke Trend kost €28.245,-. De Titanium heeft een meerprijs van €1.750,- ten opzichte van de Trend. De Ford C-MAX 1.6 TDCi Auto-Start-Stop met 20% fiscale bijtelling beleeft zijn Nederlandse debuut op de AutoRAI 2011 en is vanaf dan te bestellen bij de Ford dealers.

Ford C-Max