30 augustus 2011
Fiat Panda

Fiat Panda

Fiat onthult nieuwe Panda

Autozine
30 augustus 2011 | Fiat onthult tijdens de internationale autoshow van Frankfurt de nieuwe Panda. Hij is 365 cm lang, 164 cm breed en 155 cm hoog en kan vijf personen herbergen. De Panda is leverbaar met de TwinAir tweecilinder turbomotor met 85 pk. Ook een nieuwe 65 pk turboloze motor is beschikbaar.

Op zoek naar een Fiat Panda?
bynco heeft er 3 vanaf € 6.950,-

Fiat Panda

De nieuwe Panda heeft zachte en ronde lijnen, terwijl de carrosserie de bekende vorm en enorme ruimtelijke efficiency behoudt. Het front heeft een sterke persoonlijkheid: de ietwat bolle motorkap komst samen bij de horizontale grille en de nieuwe afgeronde koplampen, die een aparte daglichtfunctie kennen. Ook van opzij is de auto ge-updated. Zo is de derde ruit minder hoekig, hetgeen prima past bij de afgeronde details van het exterieur. De Panda is er uitsluitend met vijf deuren.

Fiat Panda

Het interieur borduurt voort op de restyling van het exterieur. De achterbank kan gedeeld en verschoven worden. De passagiersstoel voorin heeft een leuning die tot tafel geklapt kan worden. Samen met de mogelijkheid achter op de auto een cargo box te plaatsen ontstaat er vervolgens een praktisch vlakke laadruimte, waarbij volledig gebruik gemaakt wordt van de lengte van het interieur.

Het nieuwe dashboard is ontworpen als een multifunctionele schelp, waarin een grote bergruimte opgenomen is, net zoals in de eerste generatie van het model. De schelp maakt deel uit van een kleurig frame, dat stuurwiel, radio en belangrijkste bedieningsknoppen herbergt. Ook de ventilatieopeningen en passagiersairbag maken deel uit van dit ononderbroken frame. Ook dit herinnert aan de eerste Panda.

Fiat Panda

Op het programma staan twee tweecilinder motoren: de 85 pk 0.9 TwinAir Turbo en de 65 pk 0.9 TwinAir zonder turbo, beide standaard uitgerust met start&stop, dat de motor tijdelijk stilzet en opnieuw start om brandstofverbruik en CO2 emissie te reduceren. De vernieuwde 69 pk 1.2 Fire maakt de reeks van benzinemotoren bij de lancering van het nieuwe model compleet.

Daarnaast is er een 75 pk 1.3 MultiJet II diesel met standaard start&Stop. De motor maakt deel uit van de tweede generatie van de MultiJet familie en is uitgerust met snellere injectoren, die snel achter elkaar tot een reeks injecties in staat zijn. Het systeem is nu in staat tot een exact aantal afgemeten injecties en zich op hetzelfde moment al voor te bereiden op de volgende reeks. Het gebalanceerde MultiJet II systeem kan tot 8 injecties per ronde aan, hetgeen tot meer snelheid, flexibiliteit en precisie leidt.

Fiat Panda

Dan komen ook de bi-fuel 80 pk 0.9 TwinAir Turbo Natural Power (benzine/methaangas) en 69 pk 1.2 EasyPower (benzine/LPG). Geheel in lijn met de "eco-vriendelijke" tijdgeest beschikt de nieuwe Panda ook over de Gear Shift Indicator (GSI).

Bij zijn lancering zal de nieuwe Panda beschikbaar zijn met voorwielaandrijving. Later zal daar de Panda 4x4 aan worden toegevoegd. De Panda komt met vier motoren, drie uitvoeringen, tien carrosseriekleuren, vier interieurs, twee verschillende wieldoppen en twee 14 en 15 inch lichtmetalen wielen, tot in totaal 600 combinaties.

Fiat Panda

Om de veiligheid van de inzittenden te waarborgen heeft het nieuwe model vier airbags (voorin en bij de zijramen), ABS met BAS (rem-assistent), gordelspanners en spankrachtbegrenzer voor in, Isofix kinderzitbevestiging, anti-whiplash hoofdsteunen voorin, hoofdsteunen achterin en koplampen met dagrijverlichting, allemaal standaard.

Het nieuwe model is ook leverbaar met "Blue&Me-TomTom LIVE" en het grote, transparante en elektrische 'Skydome' zonnedak, het Hi-Fi systeem met CD/MP3 speler en de DualDrive elektrische stuurbekrachtiging met standaard 'City' functie.

Fiat Panda

De automatische Dualogic gerobotiseerde automatische transmissie zal samen met de TwinAir motor beschikbaar komen kort na de lancering in 2012. Dan komt ook een innovatief remsysteem dat zelfstandig obstakels kan ontdekken en bij snelheden tot 30 km/u automatisch de auto tot stilstand afremt.

Op zoek naar een Fiat Panda?
DAS import heeft er 56 vanaf € 14.872,-

Fiat Panda

Fiat introduceert Panda SportFiat introduceert Panda Sport
20 oktober 2020
Fiat bouwt miljoenste PandaFiat bouwt miljoenste Panda
17 november 2017
Fiat introduceert Panda CrossFiat introduceert Panda Cross
18 juli 2014
Fiat Panda 4x4 debuteert in ParijsFiat Panda 4x4 debuteert in Parijs
31 augustus 2012
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

KM-kosten

Forum