30 mei 2002
Fiat Multipla (1998 - 2004)

Fiat Multipla (1998 - 2004)

Rijkere standaard uitrusting voor Fiat Multipla

Autozine
30 mei 2002 | De Fiat Multipla beschikt voortaan over een rijkere standaarduitrusting en een sterkere 1.9 JTD common rail turbodieselmotor. De innovatieve medium MPV is vanaf heden standaard voorzien van onder andere sidebags, windowbags en airconditioning. Ook is er nu af-fabriek een LPG-systeem leverbaar.

Het uiterlijk van de Fiat Multipla is ongewijzigd gebleven, evenals de 1.6 16V viercilinder benzinemotor (103 pk). Iets krachtiger werd de 1.9 JTD motor, die nu 115 pk en een maximaal draaimoment van 203 Nm bij 1500 tpm levert. Met deze efficiente viercilinder onder de motorkap, is de Multipla in staat om in 12,2 tellen vanuit stilstand naar 100 km/u te sprinten en een topsnelheid van 176 km/u te klokken. Verder werd het comfort van het onderstel verfijnd dankzij een gemodificeerde veer/demperkarakteristiek. Ook is het interieur -geroemd om zijn kenmerkende drie+drie opstelling- op details gewijzigd en zijn er nieuwe carrosseriekleuren te bestellen. De voorstoelen bieden nu meer zijdelingse steun en ter verbetering van het zicht naar achteren werden de hoofdsteunen achterin anders vormgegeven.

Fiat Multipla (1998 - 2004)

Het leveringsprogramma bestaat uit de SX en de extra luxe ELX. De Fiat Multipla SX wordt standaard geleverd met o.a. sidebags en windowbags, airco, one-touch elektrische ruitbediening voor de bestuurder, schijfremmen rondom en ISOFIX bevestigingssysteem voor kinderstoeltjes. De ELX beschikt bovendien over een elektronisch geregelde airco, in carrosseriekleur gespoten bumpers, nieuwe lichtmetalen velgen, extra getinte achterste ruiten, lederen stuurwiel en pookknop, evenals een veilige en handige elektrische sluiting op de achterklep. Voor de Fiat Multipla zijn enkele opvallende opties leverbaar. Zo staan er drie uitvoeringen van Fiats CONNECT info- en telematicasysteem in de prijslijst, indien gewenst inclusief navigatie-unit en volledig geintegreerde GSM telefoon. Tegen meerprijs is de audio-installatie te bedienen vanaf het (met leder bekleed) stuurwiel.

Fiat kan de vernieuwde Multipla nu af-fabriek met een LPG G3 installatie leveren. Deze zogenaamde Gpower versie is gebaseerd op de 1.6 16V (103 pk) en bezit een enkele 48 liter grote LPG tank of, optioneel, dubbele 86 liter tank. De keuze voor LPG gaat niet ten koste van de binnenruimte, doordat de tank onder de vloer van het passagierscompartiment wordt geplaatst. Naast deze Gpower LPG-uitvoering handhaaft Fiat ook de unieke Multipla Bipower in het leveringsprogramma. De Bipower kan zowel op aardgas als op benzine rijden en is eveneens voorzien van de 1.6 16V.

Dutchlease
Fiat sponsor van wielerfeest GironingenFiat sponsor van wielerfeest Gironingen
2 mei 2002
Fiat Multipla opnieuw beste familieautoFiat Multipla opnieuw beste familieauto
19 april 2002
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum