19 april 2002
Fiat Multipla (1998 - 2004)

Fiat Multipla (1998 - 2004)

top gear magazine heeft de fiat multipla opnieuw uitgeroepen tot beste familie-auto

Autozine
19 april 2002 | Voor de derde maal publiceerde het Britse autoblad Top Gear onlangs de uitslag van zijn jaarlijkse verkiezing: de `BBC Top Gear Awards'. In totaal werden er 72 auto's - verdeeld over 12 categorieen - door de redactie aan de tand gevoeld. En voor de derde keer in successie werd de Fiat Multipla winnaar van de titel `Best Family Car'!

In zijn categorie had de Multipla te maken met zeer gerenommeerde en nog maar kort leverbare collega's als de Chrysler Voyager, de Honda Stream, de Toyota Corolla Verso en de Mercedes-Benz Vaneo. Desondanks bleek de Fiat Multipla de favoriet van Top Gear, mede vanwege het feit dat het een van de weinige auto's is die, met alle inzittenden aan boord, toch nog een flinke bagageruimte te bieden heeft. En dit heeft natuurlijk alles te maken met het kenmerk van de Fiat: zijn stoelopstelling van 2 x 3 zitplaatsen. Waarbij Top Gear trouwens spreekt van "proper seats, all with three-point harness seat belts".

Fiat Multipla (1998 - 2004)

Verder roemt Top Gear het zicht rondom, de uitstekende wegligging, de vele opbergmogelijkheden, de vlakke laadvloer, de enorme laadopening (vijfde deur) en de gigantische laadruimte (``cavernous loadspace'') wanneer de achterbank wordt neergeklapt.

Overigens bevindt de Fiat Multipla zich met deze uitverkiezing in goed gezelschap. Want enkele andere winnaars van de BBC Top Gear Awards 2002 waren onder meer de Lamborghini Murcielago (categorie Dream Machine), de nieuwe Range Rover (categorie Best Four x Four) en de Subaru Impreza WRX STi (categorie Driver's Car).

Dutchlease
Rijkere uitrusting voor Fiat MultiplaRijkere uitrusting voor Fiat Multipla
30 mei 2002
Fiat sponsor van wielerfeest GironingenFiat sponsor van wielerfeest Gironingen
2 mei 2002
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum