20 september 2019
Fiat Multipla (1998 - 2004)

Forum Fiat Multipla (1998 - 2004)

Reacties van eigenaren

  

, datum: 25 november 2017

Ervaring met Multipla : Prima wagen. Inmiddels een tweede Multipla, na een kort uitstapje naar een strakgelijnde Amerikaan weer gillend terug naar mijn vertrouwde Multipla. Goedkoop gekocht, maar kwam nog eens zoveel bij na bezoek aan garage, dat wist ik al tevoren. Daarna: betrouwbare heerlijk rijdende auto met touringcar-gevoel! Kan weer alles meenemen wat ik wil, boodschappen doen in Duitsland met een mega voorraad (alles is daar veel goedkoper) trekt ie moeiteloos en plaats zat voor nog een bezoekje aan een andere winkel :)

Verbazend verschil in trekkracht deze diesel in vergelijking met de benzine die ik eerder had. Erg zuinig.

Kortom: ik kan me geen betere auto bedenken. Korte draaicirkel, superzicht rondom, bestelbus-mogelijkheid, lekker hoge zit.

en als mensen iets zeggen over het uiterlijk kijk ik wat meewarig naar het zoveelste eenheidsworstje waar men zelf mee rijdt... de groepsdruk moet wel groot zijn van die lui. Geen last van.

Ervaring met verkoop: Kijk goed naar roest op balken en achteras, remleidingen, etc.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2003
In bezit1 jaar
KM-stand298.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 21 maart 2015

Ervaring met Multipla : Dit is inmiddels mijn derde Multipla. Mede door de ruime zit zitten we soms met 8 mensen in de auto. De dieselmotor is lekker pittig en de auto ligt als een blok op de weg. Ondanks de kleine afmeting is het vaak leuk om te zien hoe mensen verbaasd toekijken hoe ik alles mee krijg.(bv. bij IKEA) In de vakantie gaat de middelste stoel achterin eruit en zetten we daar een koelbox neer zodat we altijd onderweg kunnen worden voorzien van een heerlijk koel drankje of een niet gesmolten stuk chocolade. Jammer dat het steeds moeilijker wordt om een volgende Multipla te vinden. Ik heb plannen om deze om te gaan bouwen als handige mini camper. Multipla rijders weten wat een niet Multipla rijder mist, ondanks alle onterechte negatieve berichten een degelijke, gebruiksvriendelijke, anders dan anderen- auto.

Ervaring met onderhoud (onbekende dealer): Mijn garage lost altijd alles op. Brengen, halen, wel of niet laten vervangen, altijd een eerlijk en kostenbesparend antwoord.

Nadeel: Door al deze positieve ervaringen krijgt deze garage het steeds drukker en raakt het persoonlijke een beetje op een zijspoor.

Maar ik blijf komen Harry.


Brandstofdiesel
Bouwjaar2004
In bezit2 jaar
KM-stand230.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 4 mei 2013

Ervaring met Multipla : Prima, fijne, ruime en opvallende automobiel! Advies: koop een diesel, hij haalt met gemak 300.000 km (bij mijn dealer Multiplanulls met meer dan 400.000 km!). Ik heb mijn Multipla laten chiptunen tot 140 pk: zuiniger en sneller. Kortom geen moment spijt (wel nieuw gekocht).

Uitvoering1.9 Jtd Elx
Brandstofdiesel
Bouwjaar2004
In bezit9 jaar
KM-stand280 km

Betrouwbaarheid7
Comfort9
Motor9
  
  

, datum: 5 februari 2013

Ervaring met Multipla : Tweedehands een echte aanrader. Heb het ding aangeschaft na de verkiezing van lelijkste auto van de weg. In diverse testen echter als beste getest, bijvoorbeeld als ruimte wagen of vakantie auto. Geen grote nadelen of gebreken. Na 5.000 km (dus maar kort in bezit) erg tevreden, zeker voor een auto die qua prijs 1.000 euro onder de dagwaarde is aangeschaft, zonder garantie maar ook zonder gebreken (tot nog toe dan).

Ervaring met onderhoud (witmerk garage): Van een hele kleine garage met maar twee monteurs, naar een iets grotere garage met wat meer medewerkers. Volgens kennissen een prima bedrijf, ook op internet met genoeg positieve beoordelingen, dus redelijk betrouwbaar. Makkelijker toegankelijk dan merkdealers. Afhankelijk van stabiele klantenkring. Bij de kleine garage een negatieve ervaring met een wat moeilijker klus aan de vorige auto, waardoor onnodig duur uitgepakt.

Ervaring met verkoop: Geen garantie, dus wel een uitgebreide proefrit gemaakt. Start probleemloos, trekt niet naar links of rechts, ook niet bij noodstop, uitlaat prima, banden moeten worden vervangen maar dat is goed zichtbaar en meegenomen in de onderhandelingen. Wagen van eerste eigenaar, die er dus bijna 10 jaar in heeft gereden.
Uiterlijk prima, mooi dubbel open dak dat werkte en niet lekte.

Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar2002
In bezit1 jaar
KM-stand170.000 km

Betrouwbaarheid9
Comfort7
Motor6
  
  

, datum: 7 oktober 2012

Ervaring met Multipla : Draagarmen; elk jaar een setje.
Zeer zuinig 1/20 gemiddeld

Uitvoering1.9 Jtd
Brandstofdiesel
Bouwjaar2002
In bezit5 jaar
KM-stand281.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort5
Motor9
  
  

, datum: 26 augustus 2012

Ervaring met verkoop: Laat minimaal een aankoopkeuring doen door een betrouwbare garage.

Uitvoering1.9 TDI
Brandstofdiesel
Bouwjaar2002
In bezit6 jaar
KM-stand245.000 km

Betrouwbaarheid8
Comfort7
Motor10
  
  

, datum: 8 juli 2012

Ervaring met Multipla : Let op draagarmen. Verder geen mechanische problemen. Verbruik hoog maar wat wil je met zo'n CW waarde.

Uitvoering1.6
Brandstofbenzine
Bouwjaar1999
In bezit4 jaar
KM-stand160.000 km

Betrouwbaarheid6
Comfort6
Motor5
  
 
 
« 1 2 3 4 5 6 »