2 mei 2002
Fiat Multipla (1998 - 2004)

Fiat Multipla (1998 - 2004)

fiat sponsort de start van de giro d italia in groningen

Autozine
2 mei 2002 | De Ronde van Italie heeft dit jaar een verrassende startplaats: Groningen, of liever gezegd: Gironingen. Op vrijdag 10 mei aanstaande vindt de ploegenpresentatie plaats en daarvoor wordt Groningen omgetoverd tot een stukje Italie. De studentenstad zal die dag het internationale gezicht zijn van de wielersport. Fiat Auto Nederland is als automotive sponsor (weer) van de partij.

Op 11 mei wordt de proloog verreden in de Groninger binnenstad en een dag later vertrekken de renners richting Munster in Duitsland. De Giro d'Italia staat al sinds mensenheugenis bekend als de Italiaanse tegenhanger van de Tour de France. De wielerliefhebbers zullen het grif beamen: Fiat draagt de wielersport al sinds jaar en dag een zeer warm hart toe. Net als de rest van Italie is Fiat enorm betrokken bij de wielersport. Fiat levert al jaren honderden volgauto's voor de Giro. In de Giro is Fiat bovendien sponsor van de paarse trui voor de leider in het puntenklassement en levert Fiat ook de auto's voor alle ploegleiders. Om die reden was dan ook snel besloten dat Fiat Auto Nederland, samen met enkele dealers, nadrukkelijk zou meewerken aan een succesvolle start van de Giro d'Italia.

Fiat Multipla (1998 - 2004)

Het belooft een waar spektakel te worden. De ingredienten heeft Groningen al in huis: de terrasjes en de straatjes met gekleurde steentjes doen immers vrij Italiaans aan. Overal in de binnenstad staan concerten, shows en voorstellingen op stapel. Daarnaast zal bisschop Eijk van het bisdom Groningen de renners zegenen, zodat zij veilig kunnen afzakken richting het zuiden.

Ter ondersteuning van de sponsoring beschikt de organisatie van Gironingen over een tweetal uiterst opvallende Fiats: een roze Multipla en donkerblauwe Doblo. Beide auto's zijn makkelijk te herkennen doordat een afbeelding van mascotte `Giroffa' op de flank prijkt. De fietsende giraf (giraffa in het Italiaans) -compleet met aerodynamische tijdrithelm- is het beeldmerk van Gironingen en wordt gebruikt in alle communicatie.

XLLease
Rijkere uitrusting voor Fiat MultiplaRijkere uitrusting voor Fiat Multipla
30 mei 2002
Fiat Multipla opnieuw beste familieautoFiat Multipla opnieuw beste familieauto
19 april 2002
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum