24 november 2008
Fiat Grande Punto

Fiat Grande Punto

1 miljoen Fiats Grande Punto geproduceerd

Autozine
24 november 2008 | Vandaag is in de Fiat-fabriek in het Zuid Italiaanse Melfi de éénmiljoenste Fiat Grande Punto van de band gerold. De Fiat Grande Punto werd in 1995 gelanceerd en was opvolger van 2 auto's van de eerste Fiat Punto (1993-1999) werden 3,5 miljoen exemplaren geproduceerd, terwijl de tweede serie Punto's (vanaf 1999 en momenteel verkocht onder de naam Punto Classic) het aantal van 3 miljoen exemplaren al ruimschoots heeft overschreden.

De Fiat Grande Punto heeft speciale aandacht voor het jonge publiek. De sportieve uitvoeringen (Sport en Racing) vertegenwoordigen 25% van de verkopen, terwijl 14% van deze kopersgroep ervoor kiest de auto te personaliseren d.m.v. stripingsets in verschillende kleuren en designs.

Fiat Grande Punto

30% van alle klanten kiest bovendien voor het Blue&Me systeem op de Grande Punto. Met Blue&Me kan naar digitale muziekbestanden geluisterd worden en veilig handsfree gebeld (via Bluetooth). Een ontvangen SMS-bericht is ook geen probleem; dat wordt hardop voorgelezen. De meest gekozen uitvoering op de Grande Punto is de Dynamic.

Onlangs werd bovendien de Fiat Grande Punto Natural Power geïntroduceerd. De Fiat Grande Punto Natural Power is uitgerust met een 1.4 8v Fire motor (EURO5) en rijdt op zowel aardgas (CNG) als benzine. Het gebruik van aardgas verlaagt de uitstoot van CO2 met zo'n 23% en de emissie van fijnstof is nihil.

Fiat Grande Punto nu als NeroBiancoFiat Grande Punto nu als NeroBianco
14 augustus 2009
Gratis optreden X Factor-finalisten FiatGratis optreden X Factor-finalisten Fiat
29 april 2009
Fiat introduceert Grande Punto EdizioneXFiat introduceert Grande Punto EdizioneX
13 maart 2009
Fiat Grande Punto nu met 1.6 MultiJetFiat Grande Punto nu met 1.6 MultiJet
11 november 2008
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum