1 november 2005
 

Fiat Doblo (2001 - 2010)

Fiat vernieuwt Doblo en Doblo Cargo

Autozine
1 november 2005 | Per direct is de vernieuwde Fiat Doblo leverbaar. Opnieuw in twee versies, zowel als geel kenteken variant als uitvoering voor het goederenvervoer, de Cargo. De nieuwe Doblo en Doblo Cargo onderscheiden zich in meerdere opzichten van hun voorgangers. Zo kreeg het tweetal een geheel nieuw vormgegeven voorzijde, met de koplampen in de motorkap opgenomen, een robuuster grille en een in de carrosserie geïntegreerde bumper.

De nieuwe Doblo en Doblo Cargo zijn een doorontwikkeling van het bestaande programma. Het aantal modificaties dat Fiat heeft doorgevoerd is echter dermate omvangrijk dat Fiat niet wil spreken van een facelift maar van een vernieuwde Doblo. Los van de wijzigingen aan carrosserie en wielbasis, heeft Fiat vele onderdelen aangepast ter verbetering van de actieve en passieve veiligheid. Ook het uiterlijk werd gerestyled en kreeg een vormgeving die het karakter en de eigen stijl. Nieuw vormgegeven werd bijvoorbeeld de grille; maar ook de achterbumpers ondergingen een gedaanteverandering.

Fiat Doblo (2001 - 2010)

Vergeleken met de huidige Doblo en Doblo Cargo werden bij de nieuwe uitvoering de veiligheid en het comfort verbeterd. Zo kreeg de veiligheidskooi, die de chauffeur en bijrijder omgeeft, op wezenlijke punten verstevigingen om bij een eventuele aanrijding een betere bescherming te kunnen bieden. Aanpassingen aan de wielophanging voor en achter zorgen voor een verbetering van het rijcomfort en de wegligging, zodat de nieuwe Doblo een stabieler en koersvaster voertuig is dan zijn voorganger, ongeacht de beladingsgraad.

Ook aan het interieur werden tal van wijzigingen aangebracht om de functionaliteit en het bedieningscomfort te verbeteren. Veranderd werden de deurpanelen op de SX-versie, ze bieden in de nieuwe uitvoering meer bergruimte. Verder kregen de stoelen een nieuwe bekleding en werd het dashboard deels vernieuwd. Gebleven is de laadruimte, toegankelijk via asymmetrische, 180 graden te openen achterdeuren en brede schuifdeuren opzij. Deze zij-schuifdeuren hebben een breedte van 68,5 cm om makkelijk grote stukken in de laadruimte te kunnen zetten en er weer uit te halen. De inhoud van de laadruimte bedraagt bij de versie met korte wielbasis 3.200 liter, ofwel ruim drie kuub.

Communicatie speelt een sleutelrol in deze tijd, daarom heeft de Fiat Doblo het Connect infotelematica systeem gehouden, dat fungeert als mobiele telefoon, audio- en navigatiesysteem. Het systeem is leverbaar in twee uitvoeringen: Connect Nav en Connect Nav+. Nieuw is een handsfree systeem voor mobiele telefoons op basis van de Bluetooth technologie, dat de mogelijkheid biedt om deze telefoons in de auto te gebruiken zonder ze uit de jaszak te halen. Het is gekoppeld aan het audiosysteem, zodat het inkomende deel van het gesprek via de luidsprekers van de auto wordt geleid; bovendien wordt het volume van de radio automatisch gereduceerd zodra een gesprek wordt gestart.

Fiat Doblo (2001 - 2010)

De nieuwe Fiat Doblo is per direct in Nederland leverbaar in vijf- of zevenpersoons uitvoering, en in vier verschillende uitrustingsniveaus. De vijfzitters worden leverbaar als Active en Dynamic, terwijl de zevenzitter in Family en Family Plus uitvoering te leveren is.

Fiat Doblo tijdelijk als AcapulcoFiat Doblo tijdelijk als Acapulco
14 november 2008
Speciale uitvoering Fiat Doblo: CariocaSpeciale uitvoering Fiat Doblo: Carioca
8 april 2005
Fiat ondersteunt Jamaicaans bobsleeteamFiat ondersteunt Jamaicaans bobsleeteam
25 maart 2005
Fiat Doblo leverbaar als MalibuFiat Doblo leverbaar als Malibu
30 december 2003
 

Info

Techniek

Prijs

Forum