31 augustus 2007
Fiat 500

Fiat 500

Vijf sterren bij EuroNCAP crashtest voor Fiat 500

Autozine
31 augustus 2007 | De Fiat 500 heeft vijf sterren ontvangen bij de EuroNCAP crashtest. Om dit resultaat te bereiken hebben de ontwerpers van de Fiat elk mogelijk type ongeluk onderzocht; van frontale en zijdelingse aanrijdingen tot kop-staart botsingen. Tevens zijn diverse snelheden waarmee een ongeluk zou kunnen plaatsvinden, verschillende obstakels waartegen gebotst zou kunnen worden en de bescherming van inzittenden allemaal in ogenschouw genomen en uitvoerig behandeld en getest.
UnitedConsumers
 

De maximale score van 5 sterren is mede te danken aan het uitgebreide veiligheidspakket waarmee de nieuwe Fiat 500 standaard geleverd wordt: onder andere 2 dual stage airbags voor, 2 zij-airbags voor (borst en heupbescherming), 2 raamairbags en een knie-airbag voor de bestuurder.

Fiat 500

Daarnaast is de auto leverbaar met elektronische veiligheidstechnieken als ABS (met EBD) en ESP, het systeem dat ingrijpt wanneer de omstandigheden erg gevaarlijk dreigen te worden en wanneer de stabiliteit van de auto in het geding komt. ESP is standaard op de 1.4 16v 100 pk uitvoering en is als optie beschikbaar op de overige modellen.

De hoge mate van veiligheid die de kleine Italiaan biedt, heeft mede aan het grote succes van de auto bijgedragen. Er zijn sinds zijn lancering op 4 juli in Italië en Frankrijk al 70.000 orders geplaatst.