24 juli 2008
 

Ferrari California

Michael Schumacher rondt ontwikkelingstests met Ferrari California af

Autozine
24 juli 2008 | Michael Schumacher is momenteel bezig met de afronding van de ontwikkelingstests op zowel het circuit als de openbare weg met de Ferrari California, het nieuwe achtcilindermodel dat op 2 oktober aanstaande tijdens de Internationale Autosalon van Parijs officieel wordt onthuld.
Nieuwe vloermatten voor de California?
Dat kan! Vanaf € 85,-
Just Carpets.nl

 

De zevenvoudig Formule 1 wereldkampioen is vanaf het allereerste moment betrokken geweest bij de ontwikkeling van het nieuwste model van het merk met het steigerende raspaard. Sindsdien heeft Schumacher nauw samengewerkt met Ferrari's team van ingenieurs, techneuten en testrijders om de auto als geheel fijn te slijpen, en vooral om de prestatiecijfers te optimaliseren.

Ferrari California

"Ik moet bekennen dat het erg fascinerend en plezierig is om net als bij de 430 Scuderia vanaf het begin bij het project betrokken te zijn", verklaarde Schumacher aan het einde van een testsessie op het circuit van Fiorano. "Hoewel de auto's erg van elkaar verschillen, leveren ze allebei absoluut en uniek rijplezier vanwege het zo vanzelfsprekende sportieve karakter waarover alle uit Maranello afkomstige auto's beschikken. De 430 Scuderia is uiteraard een meer extreme auto, waarbij de nadruk ligt op het leveren van absolute topprestaties. Maar hoewel de California veel meer een Grand Tourer is wat betreft zijn praktische bruikbaarheid en hoogwaardige interieurcomfort, is hij nog steeds verbazingwekkend sportief en plezierig om te rijden, onder alle condities".

Recent was Schumacher aanwezig bij een dealerconventie van Ferrari in Maranello, waar hij de verschillen tussen de twee achtcilinders toelichtte. "Ze zijn ontworpen om aan verschillende eisen te voldoen: de 430 Scuderia is bedoeld voor kopers die het uiterste uit een Ferrari willen halen en die de auto zo vaak mogelijk op het circuit willen rijden. De Ferrari California daarentegen is ontworpen voor dagelijks gebruik en voor weekenden weg, terwijl hij nog steeds zorgt voor de emotionele impact zoals alleen een echte Ferrari dat kan".

Ferrari California

Michael Schumacher's bijdrage aan de ontwikkeling van de Ferrari California heeft geleid tot een auto die uitzonderlijke prestaties levert: hij accelereert in vier seconden van 0 naar 100 km/u.