15 februari 2012
 

Ferrari California

Ferrari California wordt lichter en sneller

Autozine
15 februari 2012 | Tijdens de komende Geneva Motor Show zal een nieuwe versie van de Ferrari California zijn debuut beleven. De productie is al aangevangen en de auto heeft een gewichtsvermindering van 30 kilo en een toename van het motorvermogen met 30 pk.
KwikFit
 

De GDI V8 in de Ferrari California levert nu 490 pk met een maximumkoppel van 505 Nm bij 5.000 tpm dankzij de nieuwe uitlaatspruitstukken en de aangepaste mapping van de motor. De koppelkromme is ook gewijzigd en is hoger komen te liggen in het gehele toerentalbereik. Deze aanpassingen hebben de prestaties van de Ferrari verbeterd; de acceleratie van 0-100 km/u is teruggebracht naar 3,8 seconden.

Ferrari California

Aluminiumtoepassingen en constructietechnologieën door het Scaglietti Centre of Excellence bij de fabricage van het chassis van de California hebben geleid tot een algehele gewichtsverlaging van 30 kilo zonder in te boeten op het gebied van prestaties en structurele stijfheid.

Om tegemoet te komen aan de wensen van consumenten die een dynamischere, maar toch geen overdreven extreme rijervaring wensen, is het optionele "Handling Speciale"-pakket ontwikkeld. Dit pakket bestaat uit aanpassingen aan de wielophanging, die het rollen van de carrosserie verminderen. Ook reageert de auto nog sneller op de 'input' van de bestuurder.

Tot het Handling Speciale-pakket behoren Magnetorheological schokdempers die worden aangestuurd door een snellere ECU (-50% reactietijd), voorzien van door Ferrari-gepatenteerde software. Het pakket voorziet ook in stijvere veren, waardoor het rijgedrag strakker en tegelijkertijd comfortabeler is. Tenslotte is ook de stuuruitslag verkleind dankzij een nieuw besturingssysteem, waardoor de overbrenging 10% sneller is geworden.

De technische voorzieningen gaan gepaard met een nieuwe, uitgebreidere kleurenkeuze, ontwikkeld door het Ferrari Styling Centre, met ondermeer two-tone afwerking, drielaagstechnologie en moderne herinterpretaties van klassieke kleurenschema's.