29 mei 2008
 

Ferrari California

Ferrari president Luca di Montezemolo test nieuwe California

Autozine
29 mei 2008 | De nieuwe Ferrari California 2+ convertible had de laatste paar dagen een wel heel bijzondere 'testrijder' aan het stuur toen de President van het merk met het Steigerende Paard, President Luca di Montezemolo, enkele snelle ronden aflegde op het circuit van Fiorano.
Nieuwe vloermatten voor de California?
Dat kan! Vanaf € 85,-
Just Carpets.nl

 

"Ik ben erg tevreden over de inspanningen die de mannen en vrouwen bij Ferrari hebben geleverd", verklaarde Luca di Montezemolo. "De California is een buitengewone auto en ik was opgetogen over de prestaties, het comfort en het rijplezier. Dit is de eerste Spider/Coupé met een harde kap, die binnen 14 seconden volledig dichtklapt. Ondanks de uitstekende prestaties is de California 2+ buitengewoon gemakkelijk te besturen en door de ruimte achter de voorstoelen biedt hij veel gebruiksgemak".

Ferrari California

Net zoals de andere modellen in het Ferrari-programma is ook de Ferrari California aerodynamisch vormgegeven om belangrijke down-force waarden te kunnen realiseren, in feite 70 kg bij 200 km/u.

Dit is de eerste keer dat de 7-versnellingsbak met dubbele koppeling is toegepast voor een Ferrari. Deze technologie is het resultaat van een onderzoek naar versnellingsbakken door de Scuderia Ferrari. Het systeem van de Ferrari California brengt de schakeltijd terug naar nul en draagt zo bij aan de prestaties van de auto op het gebied comfort en rijgemak. De prestaties zijn ook op een hoger niveau gebracht door de nieuwe Launch Control knop die na te zijn ingedrukt zorgt voor flitsende acceleratiecijfers omdat het beschikbare koppel op een optimale wijze wordt gedoseerd en omdat voorkomen wordt dat de wielen spinnen.

Ferrari California

De auto is 4.560 mm lang, 1.900 mm breed en heeft een wielbasis van 2.700 mm. Wanneer de kap gesloten is heeft de bagageruimte een inhoud van 360 liter en met de kap neer is de inhoud 260 liter. Voor de eerste keer bij een Ferrari is er geen afscheiding tussen de kofferruimte en het passagierscompartiment.

Speciale aandacht is geschonken aan het brandstofverbruik, dat gemiddeld 13.2 l/100 km bedraagt. De CO2 uitstoot is ongeveer 310 g/km.

Ferrari California