4 april 2014
 

Ferrari California

Ferrari maakt prijs California T bekend

Autozine
4 april 2014 | De Ferrari California T beleefde recentelijk op de Autosalon van Genève zijn wereldprimeur. Vooruitlopend op de officiële marktintroductie van het model in Nederland heeft Ferrari vandaag de prijs bekendgemaakt van de California T, die leverbaar wordt vanaf 218.513 euro (incl. BTW en BPM).
 

Het model is voorzien van een keur aan nieuwe technologieën, waarvan de 8-cilinder motor bepaald niet de minste is. De direct ingespoten 3.85 5cc turbomotor is laag, middenvoor in het chassis gemonteerd, en levert 412 kW (560 pk) bij 7.500 tpm, wat zich vertaalt in een specifiek vermogen van 145 pk/l en een maximumkoppel van 755 Nm. Waarden die de California T een 0-100 km/u acceleratie in 3,6 seconden bezorgen.

Ferrari California

Net als dit seizoen in de Formule 1 wordt een turbo toegepast om het brandstofverbruik en de CO2-emissies te beperken. Vergeleken met het vorige model is het verbruik met ongeveer 15 procent gedaald, ondanks een vermogenstoename van 70 pk en een stijging in koppel van 49 procent. Emissies zijn in de gecombineerde cyclus teruggedrongen tot 250 g/km, wat een reductie van 20 procent in de CO2/pk-verhouding (0,44 g/pk) betekent.

Met name in Nederland heeft deze daling in emissies een direct en positief effect op de prijsstelling van de California T. De Ferrari California T is inmiddels te bestellen bij de twee officiële dealerbedrijven: Kroymans in Hilversum en Munsterhuis Sportscars in Hengelo.