13 mei 2008
 

Ferrari California

Ferrari geeft eerste beelden California vrij

Autozine
13 mei 2008 | Ferrari heeft de eerste foto's vrijgegeven van de Ferrari California, de meest recente toevoeging aan de nieuwe generatie Ferrari's. Die werd in 2004 geïntroduceerd met de lancering van de 612 Scaglietti en werd onlangs verder uitgebreid met de 430 Scuderia.
Nieuwe vloermatten voor de California?
Dat kan! Vanaf € 85,-
Just Carpets.nl

 

Het nieuwe model komt uitsluitend beschikbaar als een convertible met een inklapbare hard top. Het chassis en het koetswerk zijn van aluminium, in lijn met de rest van de huidige modelreeks. De California wordt aangedreven door een nieuwe V8 krachtbron die voor het eerst in de geschiedenis van het merk midden voor is gemonteerd. De 4.300 cc V8 motor in de California heeft directe brandstofinjectie en een speciale krukas. Hij levert 460 pk bij 7.500 tpm.

Ferrari California

De aandrijflijn met de traditionele Ferrari transaxle layout stelt de Ferrari California in staat in minder dan vier seconden van 0 naar 100 km/u te sprinten. De motor is gekoppeld aan een zevenversnellingsbak met dubbele koppeling. Tevens zorgt deze transmissie er voor dat het brandstofverbruik wordt teruggebracht, wat eveneens geldt voor de emissies (310 g/km CO2). De Ferrari California is tevens uitgerust met het exclusieve F1-Trac traction control systeem dat debuteerde in de 599 GTB Fiorano.

De auto wordt officieel voor het publiek onthuld tijdens de Internationale Autosalon van Parijs. Echter, de komende weken zullen meer beelden en informatie worden gepubliceerd.

Ferrari California