26 februari 2016
 

DS E-Tense

DS toont E-Tense conceptcar

Autozine
26 februari 2016 | DS presenteert de E-Tense. Deze auto is het resultaat van de expertise van de prominentste Franse fabrikanten. De elektrisch aangedreven E-Tense is goed voor 516 Nm aan koppel en 402 pk zonder enige uitstoot. De concept car is 4,72 meter lang en 1,29 meter hoog. Het design van de DS E-Tense kan aan de hand van drie woorden worden getypeerd: plastisch, vloeiend en dynamisch.

DS introduceert de digitale achteruitkijkspiegel en daarmee kregen ontwerpers meer vrijheid bij het design. Net als de concept car Divine DS heeft de DS E-Tense daarom geen achterruit.

DS

Een ander kenmerk van DS : de karakteristieke lichtunits, zowel aan de voor- als aan de achterzijde kregen veel aandacht. Voor de voorzijde zijn LED-modules (DS Active LED Vision) ontwikkeld die zijn geïnspireerd op het werk van juweliers en horlogemakers. De units voor de dagrijverlichting hebben de vorm van parels en verlenen de auto zijn aanzicht. Aan de achterzijde wordt met knipperlichtunits in het dak een knipoog gemaakt naar de naamgever van het merk DS. Uitgangspunt van de karakteristieke lichtunits: de achterlichten maken gebruik van volledige LED-technologie en hebben de vorm van schubben; ze komen tot leven zodra de auto wordt gestart en zullen de toon zetten voor alle toekomstige modellen van DS.

DS neemt deel aan het kampioenschap Formule E en heeft ervoor gekozen om een motor voor de nieuwste creatie te ontwikkelen die milieuvriendelijk, stil en bovenal krachtig is: een 100 procent elektrische auto met een vermogen van 402 pk en een koppel van 516 Nm. Met een actieradius van 310 kilometer bij gecombineerd gebruik (360 kilometer bij stadsgebruik) behoort de DS E-Tense tot de snelle GT's. De lithium-ion accu's zijn in de bodem van de auto gemonteerd, waardoor een laag zwaartepunt is verkregen en het koppel gelijkmatig over de wielen wordt verdeeld.

DS

Een concept car vormt een vooruitblik op toekomstige ontwikkelingen. De DS E-Tense brengt DS LED Vision naar een hoger niveau door het systeem actief te maken. Alle LED modules roteren nu 180 graden. Ook is de  lichtbundel die de bestuurder bij het instappen bijlicht zijwaarts met 20 graden toegenomen en, belangrijker nog, er zijn nieuwe voorzieningen aan toegevoegd: een functie voor snelwegen en een voor weersomstandigheden als regen, sneeuw of mist waarbij de lichtbundel breder wordt.

Het onderstel is gemaakt van koolstofvezel en uitgerust met onafhankelijke dubbele dwarsgeplaatste wieldraagarmen. Zijn gestroomlijnde silhouet, de diffuser van koolstofvezel en de volkomen vlakke bodem van de auto dragen allemaal bij aan de aerodynamische eigenschappen. Ook de speciaal ontwikkelde Michelin-banden (geschikt voor het hoge koppel van de elektrische aandrijflijn) leveren een belangrijke bijdrage aan het comfortabele en veilige rijgedrag, zelfs op hoge snelheden.

DS
Dutchlease
DS 4 arriveert bij de dealerDS 4 arriveert bij de dealer
22 november 2021
DS bouwt 7 Crossback ElyseeDS bouwt 7 Crossback Elysee
17 november 2021
DS 3 en DS 7 in Louvre-uitvoeringDS 3 en DS 7 in Louvre-uitvoering
28 oktober 2021
DS 9 krijgt nieuwe motorenDS 9 krijgt nieuwe motoren
3 september 2021
 

Info