15 april 2014
 

Citroen DS 6WR

Citroen onthult DS 6WR

Autozine
15 april 2014 | Citroen onthult de DS 6WR. Deze conceptcar is ontworpen in Parijs en vormt volgens Citroen een nieuwe kijk op het DS-thema: rebels, ongetemd, maar toch verfijnd. Zijn originele ontwerp combineert de krachtige lijnen van een SUV met de stijlkenmerken van DS.
AutoCoach
Info

Het nieuwste DS model is 4,55 meter lang, 1,86 meter breed en 1,61 meter hoog, met een lange wielbasis van 2,73 meter. Alleen al dankzij dit formaat straalt de DS 6WR onverzettelijkheid en daadkracht uit.

DS

De elegante DS 6WR is voorzien van verchroomde dakrails. Deze accentueren de hoogte en onderstrepen de dynamische lijnen van het nieuwe model.

De DS 6WR beschikt over het front dat werd geïntroduceerd door de DS 5LS met zijn 'DS Wings'. De naam DS Wings is gebaseerd op de twee verchroomde vleugels die de grille verbinden met de koplampunits. De speciaal ontworpen grille is eveneens voorzien van het DS-logo. Bijzonder is ook de lichtsignatuur met dagrijverlichting in een stemvork-layout en xenontechnologie.

De achterlichten met hun bijzondere dieptewerking zijn opgenomen in de achterklep, die om de hoeken van de auto doorloopt. Het glas van de achterlichten is gevat in chromen lijsten, die het 3D-design van de lichtunits verder onderstrepen. De twee uitlaatpijpen zijn aan de onderzijde opgenomen in een verchroomd sierelement.

DS

De DS 6WR is voorzien van Grip Control. Deze technologie zorgt voor een betere tractie op alle soorten ondergrond, zonder gebruik te maken van een 4x4-systeem. Andere voorbeelden van de technologie van dit model zijn de e-THP 160 en THP 200 motoren die voorzien zijn van sequentiële directe inspuiting met een hogedrukpomp en een turbocompressor van het type Twin Scroll.

Dit nieuwe model vormt de volgende stap in de ontwikkeling van het merk DS in China. Na de in september 2013 gelanceerde DS5 en de DS 5LS die afgelopen maart werd geïntroduceerd, is de DS 6WR het derde DS-model dat in China gebouwd gaat worden in de Shenzhen-fabriek. De DS 6WR zal eind dit jaar in de showroom staan, in eerste instantie uitsluitend in China. En DS zal nog verder gaan uitbreiden, want in de komende maanden zal een ander lokaal geproduceerd model onthuld gaan worden.

DS 4 arriveert bij de dealerDS 4 arriveert bij de dealer
22 november 2021
DS bouwt 7 Crossback ElyseeDS bouwt 7 Crossback Elysee
17 november 2021
DS 3 en DS 7 in Louvre-uitvoeringDS 3 en DS 7 in Louvre-uitvoering
28 oktober 2021
DS 9 krijgt nieuwe motorenDS 9 krijgt nieuwe motoren
3 september 2021