19 januari 2016
DS 3

DS3

DS3 ondergaat facelift

Autozine
19 januari 2016 | De DS3 en DS3 cabriolet hebben een facelift ondergaan. Het uiterlijk is aangepast en de optielijst is uitgebreid. Daarbij zijn ook het infotainment-systeem en de rij-assistenten verbeterd. De DS 3 PureTech 110 S&S kan voortaan worden uitgerust met de nieuwste generatie automatische zesversnellingsbak EAT6. Tot slot kunnen de nieuwe DS  en DS3 Cabrio worden geleverd als sportieve variant met een  motor die 208 pk levert.

Op zoek naar een DS 3?
bynco heeft er 11 vanaf € 10.520,-

DS 3

De vernieuwde Citroen DS3 kan worden uitgerust met Apple CarPlay en MirrorLink voor Android, waarmee bestuurders praktisch, veilig en plezierig van hun smartphones kunnen gebruikmaken. Ook gebruikers met een Android smartphone kunnen gebruikmaken van Mirrorscreen: zij koppelen hun smartphone dan via MirrorLink.

DS 3

Net als de andere modellen in de DS-lijn zal de Connect Box op de DS3 leverbaar worden. Dat systeem omvat onder andere Pack SOS & Assistance: een  systeem dat automatisch gelokaliseerde nood- en hulpoproepen uitzendt en zonodig bijstand van ambulancediensten inschakelt.

De combinatie van LED- en Xenon-technologie levert een krachtige, brede en gelijkmatige lichtbundel op die voor extra zicht en comfort in het donker zorgt. Ook wordt het energieverbruik gereduceerd; met 50 procent bij gedimd licht en 67 procent bij grootlicht.

Het Active City Brake-systeem helpt kleine aanrijdingen bij lagere snelheden te voorkomen. Een lasersensor bovenin de voorruit detecteert andere weggebruikers die in dezelfde richting rijden of stoppen. Bij snelheden onder de 30 km/u wordt potentieel risico vastgesteld en de rem automatisch geactiveerd, zodat aanrijdingen worden voorkomen of de snelheid zodanig wordt verminderd dat de impact minder zwaar is.

De vernieuwde DS3 kan worden uitgerust met parkeersensoren aan zowel de voor- als de achterzijde, een achteruitrijcamera met weergave op het 7-inch touchscreen en hill assist.

DS 3

De mate van personalisatie is nu groter dan voorheen: voor de DS3 zijn acht verschillende dakdecoraties leverbaar, voor de cabrio vier canvasdaken, aangevuld met talloze andere uitrustingsdetails, vier dakkleuren voor de DS3, acht spiegelbehuizingen en dertien lichtmetalen velgen. De vernieuwde DS3 is leverbaar met nieuwe afwerking en kleurenschema's in het interieur: bekleding Dinamica – Noir Basalte, afwerking Brun Topaze. Er komen ook een nieuwe carrosseriekleur (Rouge Aden), een nieuwe dakkleur (Brun Topaze) en een aantal nieuwe lichtmetalen velgen.

De DS3 kan met zeven verschillende motoren worden uitgerust: drie PureTech driecilinder benzinemotoren (verkozen tot '2015 Motor van het Jaar'), twee THP viercilinder benzinemotoren en twee BlueHDi dieselmotoren. Deze motoren kunnen worden uitgerust met drie transmissies: een handgeschakelde, een elektronisch bediende en een volautomaat van de laatste generatie. Daarmee zijn lage emissiewaarden mogelijk; van 79 gr/km CO2 (voor de BlueHDi 100) tot 129 gr/km CO2. Nieuw voor de DS3 zijn de EAT6, de volautomaat van de laatste generatie (zeven maanden geleden geïntroduceerd)en de nieuwe PureTech 130 S&S driecilinder turbomotor.

De nieuwe DS 3 zal ook als extra sportieve versie leverbaar worden: de DS3 Performance. De kwaliteiten van de DS 3 Performance kunnen in een aantal kerncijfers worden opgesomd: 208 pk, een koppel van 300 Nm en een emissie van 125 gr/km CO2. De 1.6 THP motor wordt gekoppeld aan een zestraps MCM-versnellingsbak met kortere overbrengingsverhoudingen. De DS3 Performance is voorzien van een Torsen sperdifferentieel.

AutoCoach
DS 3 nu in Givenchy uitvoeringDS 3 nu in Givenchy uitvoering
10 augustus 2016
Vernieuwde DS 3 nu in NederlandVernieuwde DS 3 nu in Nederland
7 april 2016
DS3 leverbaar als BRM ChronographesDS3 leverbaar als BRM Chronographes
10 maart 2016
Nieuwe automaat voor DS3Nieuwe automaat voor DS3
7 mei 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum