10 maart 2016
DS 3

DS 3

DS3 leverbaar als Performance BRM

Autozine
10 maart 2016 | Tijdens de Autosalon van Genève heeft DS een nieuwe Limited Edition onthuld: de DS3 BRM Chronographes. Degene die de auto aanschaft krijgt niet alleen de DS 3 Performance overhandigd, maar ook een horloge dat speciaal voor dit samenwerkingsproject is ontwikkeld.

Op zoek naar een DS 3?
bynco heeft er 11 vanaf € 10.520,-

DS 3

Van de DS 3 Performance BRM Chronographes worden slechts 39 genummerde exemplaren gebouwd, waarvan er één exemplaar naar Nederland komt. Deze Limited Edition is gebaseerd op de Performance, de sportieve topuitvoering van de nieuwe DS 3.

DS 3

Voor de aandrijving zorgt een 1.6 THP motor met een vermogen van 208 pk, een maximumkoppel van 300 Nm, een gemiddeld verbruik van 5,4 liter per 100 kilometer een gemiddelde CO2-emissie van 125 gram per kilometer. Deze motor is gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak en een Torsen sperdifferentieel. Daarbij mogen de 39 eigenaren mogen het horloge 'BRM V6 44 SA SQ DS 3 Performance' in ontvangst nemen met exclusieve details zoals wijzers in dezelfde kleur als de carrosserie, een DS-logo op het draaiwiel.

Als verwijzing naar DS Performance, de autosportdivisie van het merk, is de DS 3 Performance BRM Chronographes voorzien van een exclusieve styling die zijn speciale karakter tot uiting laat komen: het dak en de spiegelbehuizingen zijn gespoten in de kleur Perla Nera Black, hetgeen contrasteert met de lakkleur Gold Pearl mat. Beide kleuren worden ook toegepast in het logo van DS Performance. In het oog springen eveneens de DS Wings in de kleur Grey Hematite.

DS 3

Ook het interieur van deze uitvoering weerspiegelt exclusiviteit: het dashboard is net als de carrosserie uitgevoerd in de kleur Gold Pearl mat. Daarnaast komen carbondetails terug in het interieur en is de auto voorzien van een uniek serienummer.

De prijs die de voor Nederland bestemde DS 3 Performance BRM Chronographes kent is €38.390 (incl. BTW/BPM).

DS 3
AutoCoach
DS 3 nu in Givenchy uitvoeringDS 3 nu in Givenchy uitvoering
10 augustus 2016
Vernieuwde DS 3 nu in NederlandVernieuwde DS 3 nu in Nederland
7 april 2016
DS3 ondergaat faceliftDS3 ondergaat facelift
19 januari 2016
Nieuwe automaat voor DS3Nieuwe automaat voor DS3
7 mei 2015
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Occasions

Forum