28 december 2007
Daihatsu Materia

Daihatsu Materia

Daihatsu Materia wint OpMaat Award 2007-2008

Autozine
28 december 2007 | Recent nam PR Manager Daihatsu Holland, Frank van Gool, de Opmaat Award 2007-2008 in ontvangst van de OpMaat autoredactie. Zijn Materia won van de 12 andere genomineerden binnen de TopSelectie, waaronder de Citrëon C4 Picasso, Fiat Bravo, Opel Astra, Peugeot 207 CC en Skoda Fabia.
AutoCoach

Rob Bruintjes, verantwoordelijk voor de benoeming namens OpMaat is ronduit lovend over de Materia van Daihatsu: "Wie een compacte auto met een zee aan ruimte zoekt, kan niet om de Materia heen. Het is bijna ongelooflijk hoeveel deze auto van 3,80 lang, 1,69 breed en 1,64 hoog aan binnenruimte biedt".

Daihatsu Materia

De OpMaat Award is een initiatief van OpMaat, het magazine van platform Uniform voor mensen met boven- of ondergemiddelde maten, en wordt uitgereikt aan de autofabrikant die erin slaagt een "ruimte-intelligent ontwerp" neer te zetten. Dat wil zeggen een auto die comfortabel is voor (extreem) kleine, lange of zware mensen. De Daihatsu Materia blijkt een topper waar het gaat om been- en hoofdruimte, zowel voor- als achterin.

"Wij zijn buitengewoon trots op de Award", zegt Frank van Gool. "Er is een spannende voorselectie aan de bekendmaking voorafgegaan en onze concurrentie was niet de minste. Niet alleen op het criterium 'space for money' scoort Daihatsu uitstekend, maar ook op belangrijke kenmerken als 'emotionele beleving' en 'total value for money'. De Materia is bewezen de beste in het midi-MPV segment voor mensen die bijzonder klein, lang of breed zijn, maar natuurlijk ook een fantastisch alternatief voor mensen met gemiddelde maten. Dat is een enorme opsteker".

KwikFit
24-uursproefrit met de Daihatsu Materia24-uursproefrit met de Daihatsu Materia
3 mei 2007
Daihatsu introduceert MateriaDaihatsu introduceert Materia
19 december 2006
Daihatsu toont Materia en D-Compact XDaihatsu toont Materia en D-Compact X
12 september 2006
Daihatsu introduceert D-Compact WagonDaihatsu introduceert D-Compact Wagon
6 juni 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum