6 juni 2006
Daihatsu Materia

Daihatsu Materia

Daihatsu introduceert D-Compact Wagon als COO in Japan

Autozine
6 juni 2006 | Daihatsu heeft de D-Compact Wagon op de Japanse markt geïntroduceerd. De compacte MPV, die zich onderscheidt door een gewaagde vormgeving en een ruim interieur, heeft in Japan de naam COO meegekregen.
Nieuwe vloermatten voor de Materia?
Dat kan! Vanaf € 35,-
Just Carpets.nl

 

De COO is ontworpen als MPV en gezinsauto. Met de COO richt Daihatsu zich op jonge gezinnen en op rijders in het compacte segment die een zeer ruime auto zoeken. De COO beschikt over een binnenruimte van 1,94 meter lang en 1,42 meter breed. Hierdoor biedt de auto volgens Daihatsu een riante zitpositie aan vijf volwassenen.

Daihatsu Materia

De COO is in Japan leverbaar met een 1.3 liter en een 1.5 liter DVVT (dynamische variabele kleptiming) benzinemotor en uitsluitend met automatische transmissie. Geheel in lijn met Daihatsus doelstelling, het maken van compacte zuinige auto's, kennen beide motoren een laag gecombineerd brandstofverbruik van 1 liter op 16,4 kilometer (1.3 literversie) en 1 liter op 16 kilometer (1.5 literversie).

Daihatsu verwacht van de COO in Japan 1.000 exemplaren per maand te verkopen. Hoewel de exacte naam voor de Europese markt nog niet bekend is, wordt het model begin 2007 in Europa verwacht. Prijzen en technische specificaties van de Europese versie zijn nog niet bekend.

Daihatsu Materia