10 maart 2006
Daihatsu Materia

Daihatsu Materia

Daihatsu D-Compact Wagon vanaf 2007 in Europa

Autozine
10 maart 2006 | Tijdens de vorige week geopende Autosalon van Geneve heeft het publiek kennis kunnen maken een nieuw en bijzonder conceptmodel van Daihatsu: de D-Compact Wagon. De auto is vanwege z'n ruime voor uiteenlopende doelen te gebruiken, maar is compacter dan de conventionele MPV. Naar verwachting wordt de D-Compact Wagon in 2007 voor de Europese markt in productie genomen.

Hoewel de carrosserie nog geen 4 meter lang is en de auto een draaicirkel heeft van slechts 9,8 meter, beschikt de D-Compact Wagon over een ongekende binnenruimte. Wanneer de achterbank in zijn geheel neergeklapt wordt, ontstaat er een bagageruimte die volgens Daihatsu tot de grootste in zijn klasse gerekend kan worden. Bovendien weet de auto zich te onderscheiden door een in het oog springende vormgeving.

Daihatsu Materia

De D-Compact Wagon wordt aangedreven door een nieuw ontwikkelde 1.5 liter 16V DVVT-motor (dynamische variabele kleptiming). De auto is bovendien voorzien van Daihatsu's Intelligente Katalysator die de uitstoot van schadelijke stoffen aanzienlijk weet te beperken.

Daihatsu Materia
Profile
Daihatsu Materia wint OpMaat Award 2007Daihatsu Materia wint OpMaat Award 2007
28 december 2007
24-uursproefrit met de Daihatsu Materia24-uursproefrit met de Daihatsu Materia
3 mei 2007
Daihatsu introduceert MateriaDaihatsu introduceert Materia
19 december 2006
Daihatsu toont Materia en D-Compact XDaihatsu toont Materia en D-Compact X
12 september 2006
 

Info

Test

Techniek

Prijs

Forum